Sisak: Spasili život pacijentici s tri ubodne rane na srcu i dvije na jetri

25.07.2022.

21:03

Autor: Dinko Kreštalica/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Spsili život pacijentici

Spsili život pacijentici

Foto: HTV / HRT

Treba istaknuti i pothvat sisačkih liječnika! Spasili su život pacijentici koja je na hitni kirurški prijam stigla s tri ubodne rane na srcu i dvije na jetri. Operacija šivanja srca trajala je nekoliko sati, a pacijentica se dobro oporavlja na odjelu intenzivne njege. Sisački kirurzi ističu da je to rijedak i nesvakidašnji slučaj te da su ozljede zahtijevale iznimno brzu reakciju. 

- To nama nije toliko učestalo, ozljede prsnog koša posebno ne srca. Kod pacijentice smo morali biti brzi i ne razmišljati o ničemu osim da je probamo spasiti jer alternativa je bila sigurna smrt, rekao je dr. Igor Vrga, specijalist Opće kirurgije OB "Dr. Ivo Pedišić", Sisak.

- Kompletna ekipa anesteziološka i kirurška je cijeli život pod stresom, pod adrenalinom. Dok smo se oporavili trebalo nam je vremena, naglasio je dr. Davorin Stojaković, pročelnik službe za kirurgiju OB "Dr. Ivo Pedišić", Sisak.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!