19:49 / 22.04.2021.

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Predizborna utrka u Zagrebu sve intenzivnija

Predizborna utrka u Zagrebu sve intenzivnija

Predizborna utrka u Zagrebu sve intenzivnija

Foto: Dnevnik / HRT

Rezultati HRejtinga HRT-a pokazali su da Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo! i Zagreb je naš, sigurno ulazi u drugi krug izbora za zagrebačkog gradonačelnika. No tko će mu biti suparnik, vodi se mrtva utrka. Prema HRejtingu, HDZ-ov Davor Filipović u minimalnoj je prednosti pred SDP-ovim Joškom Klisovićem. Pet tisuća potrebnih potpisa prva je predala kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević.

S kutijom u kojoj su dokumenti s prikupljenim potpisima potpore, pred članove Izbornog povjerenstva stigli su Jelena Pavičić Vukičević i kandidati za njezine zamjenike.

- Potpise smo skupili prošle subote poštujući sve epidemiološke mjere i ne želeći dovoditi u pitanje cijeli ovaj otežani izborni proces, odlučili smo se potpise prikupiti samo taj vikend, rekla je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja BM365 - Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba.

U zagrebačku izbornu bitku zajedno će HDZ, HSLS i HSU, koji su potpisali koalicijski sporazum. Izbornom povjerenstvu predali su kandidacijske liste za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović, prema sinoć objavljenim rezultatima HRejtinga, zasad ulazi u drugi krug.

- Ankete, što se tiče moje pozicije, pokazuju stalno jedan pozitivan i uzlazni trend. Drugi tjedan u nizu nalazim se na drugom mjestu. Kad pogledate sve ankete od početka kampanje, one me pozicioniraju kao prvog kandidata na političkom spektru od centra nadesno, kaže Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Na predstavljanju Zelenoga plana za Zagreb Tomislav Tomašević također je komentirao rezultate HRejtinga prema kojima, uz više od 34 posto podrške, sigurno ulazi u drugi krug.

- Istraživanje je konzistentno u odnosu na sva druga istraživanja i ankete. Uvjeren sam u ulazak u drugi krug, a isto i prema toj anketi i prema drugim anketama pobjeđujem u drugom krugu. Ankete vesele, rezultati vesele, ali još više vesele ovakve reakcije ljudi na štandovima, izjavio je Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo! za gradonačelnika Zagreba.

Dok se predizborne poruke nižu, a retorika protukandidata zaoštrava, za prikupljanje potpisa potpore ostalo je - još 8 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!