Utrka za lokalne izbore

06.02.2021.

19:50

Autor: Iva Magušić Dumančić/Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Uoči lokalnih izbora

Uoči lokalnih izbora

Foto: HRT / HRT

Do lokalnih izbora ostalo je više od 4 mjeseca, utrka je već počela. Političke se stranke pripremaju, a neke predstavljaju i kandidate s kojima će pokušati osvojiti glasove birača.

Zaoštrava se izborna utrka u Splitu, nakon Željka Keruma te najvećeg poslodavca u Dalmaciji Tomislava Mamića, u utrku za gradonačelnika kreće i Ivica Puljak iz stranke Centar.   


- Moj grad propada naročito u zadnjih 12 godina otkako su na vlasti Kerum, HDZ i SDP i ja to više nisam mogao gledati. Nikad si ne bih oprostio da svoje znanje, iskustvo, energiju, volju i želju ne ponudim građanima Splita, rekao je prof. dr. sc. Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita (Centar).


Vesna Škare Ožbolt objavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Na izbore ide samostalno, a prvi potez bit će joj obnova grada.


- Pokazatelj da se gradska uprava nije snašla, čini se kao da se zasitila, kao da jednostavno nema dovoljno motiva da bude na usluzi ljudima, kaže Vesna Škare Ožbolt.


Oporbene stranke u Zagrebu, ako dođe do 2. kruga, imaju taktiku, kaže Tomislav Tomašević. 


- Ako uđem u 2. krug protiv Milana Bandića očekujem da me podrže druge stranke oporbe od centra prema lijevo, a i ja sam spreman to isto napraviti ukoliko netko od njih uđe u 2. krug protiv Bandića, rekao je Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo!).


Zagrebački gradonačelnik - oporbi odgovara. 


- Ima nekih koji delaju, ima nekih koji jambraju. Ima nekih koji delaju, ima nekih koji destruiraju. Ima nekih koji delaju, ima nekih koji ruše. Ja 30 godina delam, kaže Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.


Pred lokalne izbore svoj prvi opći sabor održao je Domovinski pokret. Poručuju da su spremni za izbore, za koje su se sada i organizacijski pripremili. Domovinski pokret Miroslava Škore je sada samo Domovinski pokret.


- Smatramo da smo se u ovom vremenu dovoljno identificirali, predstavili javnosti, da javnost jako dobro zna tko smo i koje vrijednosti zastupamo, kaže Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta.


SDP je održao sjednicu Glavnog odbora. Nakon što su potkraj siječnja zbog potpore Željku Sabi kao kandidatu za vukovarskog gradonačelnika raspustili taj ogranak - Sabo je danas i izbačen iz stranke.


- Politička odgovornost je puno šira od svake druge vrste odgovornosti, SDP ide čist u lokalne izbore, izjavila je Marija Lugarić.


Danas su raspustili i zagrebački ogranak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!