Toplinski val pri kraju, stiže velika promjena

18.08.2022.

Zadnja izmjena 20:03

Autor: Marija Milas/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Toplinski val pri kraju

Toplinski val pri kraju

Foto: HTV / HRT

Na vrhuncu smo još jednog toplinskog vala. Temperatura zraka u mnogim je mjestima oko 35 stupnjeva, ponegdje čak i 38. Vruće je bilo i u Karlovcu. No na sreću, riječ je o gradu na 4 rijeke pa je mnogima osvježenje nadohvat ruke. 

Karlovčane je Sunce grijalo na 35 stupnjeva.

- Morao sam po gablec skočiti inače nebi izlazio van da budem iskren, kaže Slavko.

- Tata i ja smo se otišli malo provozati i stvarno je jako vruće, kaže Marta.

Preporučuje se unos što više tekućine. Neki to čine u kafiću.

- Dođem u neki od svojih omiljenih kafića u centru grada pa se na taj način osvježim i rekuperiram, kaže Miodrag.

Drugi pak spas traže u rijekama.

Karlovčani se s vrućinama bore na svojim rijekama. A najpoznatije je Foginovo kupalište. Ovdje im rijeka Korana nudi osvježenje sa svoja 24,5 stupnja.

- Dođem ujutro i dođem poslije pet. Nije opće prevruće, kaže Branko.

- Voda je odlična i osvježavajuća je. Volim tu s prijateljima doći pa se kupamo, kaže Lara.

Zavidni Karlovčanima na njihovoj Korani, ostavili smo ih da uživaju. Barem još danas jer sutra već slijedi promjena vremena.


U neke dijelove naše zemlje promjena vremena stiže već večeras. Svuda se očekuje porast naoblake, a u Istri i na sjevernom Jadranu večeras je moguća kiša i grmljavinsko nevrijeme. Sutra se uz pad temperature, kiša očekuje u svim krajevima.

- Osobito će se to onda osjetiti u najzapadnijim krajevima naše zemlje ove noći koja je pred nama te tijekom petka. Ona donosi u Istru i Hrv. primorje kišu, pljuskove, grmljavinu, lokalno i nevremena kojih će onda biti vrlo vjerojatno i drugdje u unutrašnjosti, dakle u gorskoj Hrvatskoj, ali i u središnjim krajevima kasnije tijekom petka navečer, i na području Slavonije i Baranje. Uz to će onda, naravno, i temperatura zraka se sniziti odnosno vrućina će u tim predjelima popustiti, rekao je prognostičar DHMZ-a Krunoslav Mikec

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!