U Makarskoj nove parkirališne zone

31.01.2023.

17:02

Autor: Damir Ravlić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U Makarskoj nove parkirališne zone

U Makarskoj nove parkirališne zone

Foto: HTV / HRT

Makarska godinama muku muči s parkiranjem i ne samo ljeti kada se broj stanovnika udvostruči. U prilog im ne ide ni to što u gradu već 5 godina ne postoji Pauk služba jer je bivši koncesionar prestao odvoziti nepropisno parkirana vozila, a grad nije našao zamjenu. I dok se čeka rješenje, grad je uveo nove parkirališne zone. 

Nered s nepropisnim parkiranjem u Makarskoj, bez pomoći pauk-službe, kaznama pokušavaju riješiti prometni redari i policija. Kaos je posebno izražen u ljetnim mjesecima kad se često blokiraju vatrogasni prilazi ili ulazi u obiteljske kuće. No Grad već pet godina ne uspijeva formirati pauk-službu. 

- Ne bi bilo loše da imamo pauka na raspolaganju, ali koncesionar koji je imao pauka više nije zainteresiran, a novi koncesionar traži da dobije i parking u gradu. Nama je to neprihvatljivo da dajemo parking trećoj osobi, naglašava Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

Jedan sat parkiranja u središtu tijekom ljeta Grad naplaćuje 4 eura, i zarađuje znatan novac. To se ulaže u poboljšanje prometne infrastrukture, a Makarani se pitaju zašto se ne uloži u novu pauk-službu.

- Pokrenuli smo izradu prometne mobilnosti na fakultetu prometa u Zagrebu, treba poboljšati promet u mirovanju te napraviti 3- 4 garaže, rekao je gradonačelnik.

Do kraja godine uvest će se javni prijevoz što bi trebalo rasteretiti parking u centru. Vraćanje pauk-službe, bilo pod upravom Grada ili raspisivanjem nove koncesije, dodatno bi pomoglo uvođenju reda u prometu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!