Humanitarna akcija "Kuglice dobrih želja"

24.11.2022.

07:00

Autor: Blanka Kukec/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Kuglice dobrih želja"

"Kuglice dobrih želja"

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

U Rijeci je počela tradicionalna humanitarna akcija "Kuglice dobrih želja". Građani kupnjom doniraju 30 kuna, a zauzvrat dobivaju jednu od 500 kuglica u koju stavljaju svoju božićnu poruku ili želju te je postavljaju na veliku božićnu jelku na Korzu. 

Atraktivno kićenje božićne jelke na riječkom Korzu privlači velik broj građana. Vesele mu se i veliki i mali.

- Nadam se da će za mog sina Noela biti bolja i sljedeća i svaka iduća i da će biti sve bolji. Zato stavljamo kuglicu na bor jer eto, nadamo se lijepim željama i lijepim stvarima u idućoj godini, govori Iva.

Svatko piše svoju želju. Robertu je papirić bio premali da bi napisao sve što želi, no uspio je. Godinama, kaže, nastoji sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji.

- Znam da je akcija humanitarnog karaktera i izuzetno mi se sviđa. Već nekoliko godina gađam, ali uvijek fulam i mislim da za dobre želje je uvijek dobro vrijeme. Rekao je Robert.

Za organizaciju su zaslužni studenti biotehnologije riječkoga Sveučilišta.

- Ovo je naša sedma godina. Ovu godinu skupljamo za Udrugu "Svjetionik" koja se bavi djecom s poteškoćama u razvoju, naglasila je Marta Bučić, studentica biotehnologije.

Tradicionalno, prvu kuglicu kupuje riječki gradonačelnik. Tako je bilo i jutros. Rijeci želi što manje dana poput jučerašnjeg, kada je grad pogodilo nevrijeme. U novoj se godini nada razvoju grada, a građanima želi puno zdravlja i sreće.

- Nadam se da će se Riječanke i Riječani u velikom broju, kao i svake godine, odazvati . Svima želim puno sreće i zdravlja. Počinje polako Advent, ulazimo u ovo najveselije razdoblje u godini, tako se nadam, da će ova humanitarna akcija uspjeti i da će sve kuglice naći svoje želje ovdje na boru u središtu Rijeke na Korzu, istaknuo je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

Kamera HRT-a ipak je zabilježila jednu želju u kuglici. Može ih biti 500, a kuglice će se po cijeni od 30 kuna prodavati danas i sutra. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!