I dalje apel riječkog KBC-a građanima da daruju krv

29.07.2022.

14:50

Autor: I.B./HRT

Darivanje krvi

Darivanje krvi

Foto: HTV / HRT

I dalje je aktualan apel riječkog KBC-a upućen građanima da dođu i daruju krv. Zalihe krvi malo su veće, ali to se može u jednom danu promijeniti pa je nužno stalno prikupljanje ove dragocjene tekućine koja spašava život. Ekipe Crvenog križa obilaze i tvrtke i vanjske punkove na koje mogu doći svi građani.

Ekipe Crvenog križa i Centra za transfuziologiju riječkog KBC-a izišle su na teren o sada obilaze poduzeća. Danas je akcija darivanja krvi održana u Svilnom, u Jadranskom galenskom laboratoriju.

- Ovdje u JGL-u imamo akcije svaka 4 mjeseca. Mogu darivati i muškarci i žene. Akcija je zatvorenog tipa, samo za zaposlenike centra i zadovoljni smo. Danas je malo veći broj ljudi, ali već sutra može biti jako kritično, rekla je Željka Kinkela, voditeljica Odsjeka darivatelja krvi u Crvenom križu Rijeka.

Od jutra krv daruju zaposlenici. Neki su redoviti darivatelji. Drugi su tek krenuli i odazvali se apelu riječkog KBC-a.

Zalihe krvi malo su se popunile, no daleko je to od potreba stoga se i organiziraju terenske akcije.

Potrebe za krvi iznimno su velike. Riječki KBC osigurava krv za Opću bolnicu u Puli i Gospiću. Stoga će se ljetne terenske akcije darivanja krvi nastaviti cijelo ljeto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!