Meteorolog Dragojlović: Idući tjedan temperatura na Jadranu oko 20°C

05.11.2022.

20:05

Autor: Marija Milas/Dnevnik/IMS/HRT

Meteorolog Dragoslav Dragojlović

Meteorolog Dragoslav Dragojlović

Foto: Srecko Niketic / HTV/Pixsell

Snijeg je na Zavižanu, bura na sjevernom Jadranu, a jugo i kiša u Dalmaciji. Zbog nagle promjene vremena zatvorene su neke prometnice. No promjena koja je donijela vrijeme prikladnije mjesecu studenom, čini se, neće potrajati.


Zavižan je pod snježnim pokrivačem. Do 7 sati palo je 3 cm snijega, a u 19 sati izmjereno je 18 cm snježnog pokrivača. Hladnoću s Velebita bura je prenijela na sjeverni Jadran. Spustila se do obale i pokazala zube. Među prvima na udaru bila je Prizna, gdje je zbog bure koja je puhala brzinom od 135 km/h trajektna linija u prekidu.

- Na većem dijelu obale puhala je jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Najjači udari zabilježeni su na Paškom mostu, čak 160 km/h, kazao je meteorolog Dragoslav Dragojlović. 

Posljedica svega je - zatvoren Paški most, dio autoceste A1 i Jadranske magistrale. I tako je još jednom bura pokazala tko vlada Velebitskim kanalom. U Dalmaciji je malo mirnija situacija, za sada su ondje kiša i jugo.

Tijekom noći do Dalmacije će stići i bura. Naizgled smo dočekali pravu jesen. No već početkom sljedećeg tjedna opet će biti proljetne temperature.

- Od ponedjeljka na Jadranu veći dio idućeg tjedna bit će pretežno sunčano i danju razmjerno toplo, s temperaturom zraka uglavnom oko 20°C što je za nekih pet stupnjeva više od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, kazao je meteorolog Dragojlović. 

Rast će temperature i u unutrašnjosti. Temperature mora ostat će na 18 do 20 stupnjeva, što znači da se kupanje, za one hrabrije, u Jadranu nastavlja i u studenom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!