10:45 / 01.02.2021.

Autor: HRT

Milošević: Izglasavanje Zakona o obnovi je nadsranačka stvar

Obnova

Obnova

Foto: Studio 4 / HRT

U emisiji Studio 4, Boris Milošević je rekao kako je jučer došlo do smanjenja ritma postavljanja montažnih kućica na Banovini zbog lošeg vremena. No, kako je do jučer postavljeno 1058 stambenih jedinica.

Istaknuo je kako je trenutno naručeno od strane robnih rezervi ili najave stranih donatora oko 500 kontejnera i mobilnih kućica, ali da se na tome neće stati.

- Pokrenuli smo izgradnju kontejnerskog naselja u Petrinji koje će samo imati 100 stambenih kontejnera i nadamo se da ćemo to početi postavljati ovaj tjedan te ćemo kroz mjesec dana zaokružiti tu cijelu priču, naglasio je Milošević.

Kazao je kako je izglasavanje Zakona o obnovi nadstranačka stvar.

Na pitanje, je li se moglo ranije krenuti s obnovom, Milošević je rekao kako je to teško s obzirom na to da imamo skoro 9 tisuća objekata koji su teško oštećeni, da je potres pogodio veliko područje i sela koja su raštrkana, da je zima, a pristupi selima su loši. Kako kaže, sve to otežava posao.

- Niti u jednom trenutku nismo vagali kome će ići pomoć. Pomoć je uvijek išla onima koji su bili najpotrebitiji, a to su zapravo svi. Pomoć je išla svima i nitko nije pitao tko je koje nacionalnosti, naglasio je Milošević.

Istaknuo je kako je Vlada donijela 110 mjera za područja pogođenih potresom, a među njima su i mjere za gospodarstvenike.

Na pitanje koliko nacionalni problemi odnose pozor s pravih problema, Milošević je rekao kako to nije specifičnost Hrvatske, te kako i druge države imaju probleme, ali ono što je važno je to, da takvi problemi ne učine društvo disfunkcionalnim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!