Mobilni timovi cijepe zaposlene u karlovačkim tvrtkama

16:15 / 06.05.2021.

Autor: Tanja Kuturovac/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Karlovačkoj županiji svaki dan se cijepi na punktu u dvorani Ekonomsko-turističke škole, a po tvrtkama i ustanovama zainteresirane cijepi mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo.


Mobilni tim za cijepljenje u karlovačkoj tvrtki Adriadiesel. Za cijepljenje se prijavilo 17 radnika. 


- Tu sam dosta među ljudima, takvo je radno mjesto i sretna sam što se dosad nisam razbolila, pa si mislim valjda ću se spasit s tim cjepivom za ubuduće, kazala je Željka Dobrosavljević, radnica Adriadisela.


- Pa da to obavim, i tako očekujem da me korona stigne kad-tad, pa će bit, ako ništa drugo, blaže, kazao je njezin kolega Željko Moguš.


 U tvornici su zadovoljni što je tim za cijepljenje stigao k njima.


- Imamo i radnih mejsta gdje nije moguću držat distancu, imamo i terenskih djelatnika, i bitno nam je da su procjepljeni, i da ne bude problema, kazala je Lidija Trupac, referentica zaštite na radu.


U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo mobilni tim čini ekipa hitne pomoći.


- Ljudi dobro reagiraju, dolazimo u njihove sredine, u principu, Zavod za hitnu, u konačnici kad nas i vide, daje im i nekakvu sigurnost dodatnu, kaže Perica Vucelić iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.


U timu je i Bruno, student 5. godine medicine. Plaća ga županija, a brine se o administraciji. 


- Kada dobijem potvrdu o cijepljenju od svakog pacijenta ja ga upišem u sustav, i u sustavu se vidi da je upisan u platformu, rekao je Bruno Sen.


Sve ide brzo i u zadanom vremenu. Jučer je tim procijepio 100-tinjak radnika, danas će i više. Plan je u jednom danu u Županiji cijepiti između 800 i 1000 ljudi. U ponedjeljak će na red doći i oni koji su se prijavili preko platforme CijepiSe.


- Planiramo u tri dana očistiti platformu, odnosno za sve osobe koje su se prijavile na području Karlovačke županije. Znači, sa srijedom zaključno, sve bi osobe koje su se prijavile bile i cijepljene, kazao je Branko Zoretić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.


Dosad je prvu ili drugu dozu cjepiva na području županije primilo oko 37 tisuća ljudi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!