20:21 / 19.05.2021.

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/IMS/HRT/S.M.

Nastavlja se borba uoči drugog kruga lokalnih izbora

Uoči drugog kruga lokalnih izbora

Uoči drugog kruga lokalnih izbora

Foto: HRT / HTV

Nastavlja se velika borba za glasove birača uoči drugog kruga lokalnih izbora. Zbijaju se redovi i udružuju snage, a svi kandidati svjesni su da osim što ponovno moraju motivirati svoje birače, moraju pridobiti i što više onih koji su u prvom krugu glasali za njihove konkurente.  

U startu kampanje za drugi krug izbora u Šibeniku je aktualni HDZ-ov gradonačelnik Željko Burić obećao nastavak razvojne preobrazbe grada, koju je, kaže, započeo prije 8 godina, u svom prvom mandatu.

- Šibenik je definitivno osvjetlao obraz. Šibenik nije grad, kad ga spomenete, da se tapše po ramenima i kaže: bit će bolje. Šibenik je u ovome trenutku grad za kojeg se kaže: napravili ste sjajnu priču i postali ste prepoznatljivi, rekao je Željko Burić, kandidat HDZ-a i HSLS-a za gradonačelnika Šibenika. 

Dobrim izbornim rezultatom u Buzetu Damir Kajin vratio se na političku scenu. Poručuje da će biti gradonačelnik sviju, ne samo svojih istomišljenika. Ponudio je koaliciju za gradsko vijeće nezavisnoj listi Deana Prodana, svog suparnika u borbi za gradonačelničku fotelju.

- Mene nitko neće ucjenjivati, još manje pokušati korumpirati. Da su mogli, možda bi to i učinili. Nema trgovine ispod stola s nikime, kazao je Damir Kajin, kandidat SDP-a za gradonačelnika Buzeta. 

Postane li istarski župan SDP-ov Danijel Ferić kao svoju prvu odluku najavljuje zatvaranje Kaštijuna - županijskog Centra za gospodarenje otpadom.

- Ekološka bomba zvan Kaštijun najveći je IDS-ov promašaj u Istri od njenog osnutka. Moj prvi potez kao budućeg župana Istarske županije bit će o zatvaranju Kaštijuna i pronalasku alternativne lokacije, o hitnoj uspostavi civilnog nadzora, o zabrani gradnje sušione fekalnog mulja, kazao je Ferić. 

Aktualni Bjelovarsko-bilogorski župan za drugi krug izbora proširio je listu koalicijskih partnera s Domovinskim pokretom i SDP-om.

- Kada govorimo o koaliciji, ona može i treba biti zasnovana na konkretnim projektima i na jednom naporu svih nas zajedno da napravimo iskorak prema boljemu u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ja sam naravno prihvatio prijedloge koje su oni dali, a vezano uz program koji već imamo, rekao je Damir Bajs, kandidat NL DB, HSU, SU, BUZ, HNS, Demokrati, Reformisti, NSH, Glas, HSS BR, HSS za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Iz stožera Marka Marušića, HDZ-ovog kandidata za župana, ovu suradnju nazivaju političkom trgovinom.

Prvi put u povijesti imamo crveno-crnu koaliciju Partije i krajnje desnice. SDP je ovime izgubio i ono malo političke vjerodostojnost koje je imao, a Domovinski pokret pokazao da je spreman prodati svoj svjetonazorski identitet za dvije pročelničke i direktorske fotelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!