15:58 / 08.02.2021.

Autor: HRT

Otvoreno o cijepljenju AstraZenecinim cjepivom

Informativni program

Informativni program

Foto: Otvoreno / HRT

I večeras u 22 sata na Prvom gledajte Otvoreno. U Hrvatskoj počinje cijepljenje i trećim cjepivom, kojega smo kupili najviše, AstraZenecinim. Njime će se cijepiti i stariji od 65 godina iako su neke europske zemlje od toga odustale jer nema dovoljno podataka o učinkovitosti za tu dobnu skupinu.

S obzirom na nedovoljne količine "zapadnih cjepiva", obećanih na temelju zajedničke nabave na razini Europske unije, je li došlo vrijeme da se razmotri model samostalnog uvoza, pa i ruskog cjepiva Sputnik?

Kada će na red za cijepljenje doći mlađi od 65 godina? Kakvu će ulogu u tomu imati liječnici primarne zdravstvene zaštite? Vrijede li epidemiološke mjere jednako za sve?

U emisiji urednika i voditelja Branka Nađvinskog gostuju:

prim.dr. sc. Marija Bubaš, dr. med., pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,
doc. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dr.med., spec. epidemiologije, voditelj Službe za epidemiologiju i javno zdravstvo Slavonsko-brodske županije, 
Nataša Ban Toskić, dr. med. spec. obiteljske medicine, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine,
prof. dr. sc. Zlatko Trobonjača, dr. med., Zavod za fiziologiju i imunologiju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 
prim. dr.sc. Željka Karin, dr.med., ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.


Pitamo vas: Imate li dovoljno jasnih podataka o učinkovitosti i mogućim nuspojavama cjepiva na temelju kojih biste donijeli odluku o cijepljenju te koje biste cjepivo izabrali?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici.  Neke od njih objavit ćemo i prokomentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci  multimedijske usluge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!