Poskupio parking u Puli, novosti i za parkirališne zone

10.08.2022.

07:00

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Poskupio je parking u Puli

Poskupio je parking u Puli

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Poskupio je parking u Puli. Osim što će se parking plaćati po gotovo dvostrukim cijenama, novosti se odnose i na parkirališne zone. Neka su parkirališta rezervirana samo za stanare starogradske jezgre.

Parkiralište na pulskoj Rivi prepuno turista. Za plaćanje parkinga nerijetko se čeka u redovima. Nova cijena - deset kuna za jedan sat.

- Sezona je, deset kuna po satu je u redu, ali za domaće nije. Mi smo došli vidjeti Arenu kod Arene je trideset kuna sat, rekao je Josip, gost iz Zagreba.

Ne samo Arena nego i pulski Korzo. Grad je sada podijeljen na pet parkirališnih zona, s cijenama od devet, jedanaest, dvanaest,petnaest i trideset kuna za jedan sat parkiranja.

Na sedam izdvojenih parkirališta na rubnim dijelovima Pule ljeti će se naplaćivati dnevna karta. Time se grad nastoji rasteretiti prometnih gužvi.

- To je intencija i poticanja javnoga prijevoza i da zaštitimo starogradsku jezgru i ekološki, jer ćemo nakon ljeta još neke pozicije u gradu zatvoriti u pješačku zonu po uzoru na Europske gradove, naglasio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić

Dvjesto mjesta na četiri parkirališta u starome gradu, uz mjesečnu kartu, dostupno je samo stanarima.

- Ja živim 43 godine u starom gradu, 43 godine je problem sve veći i veći, jer je sve veći broj automobila, istaknula je stanarka Starog grada Radojka Urban.

- Svi stanovnici mjesnog odbora mogu tu parkirati za sto kuna, što je duplo veća cijena nego što su imali. A drugi ne mogu. To znači ja s Verude mogu tu parkirati, ali me čeka kazna od 750 kuna, dodao je direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić.

U prijelaznom razdoblju kazne se neće naplaćivati, nego će se za krivo parkiranje dijeliti opomene. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!