Blizu Pelješkog mosta niknulo još jedno gradilište

27.10.2021.

07:12

Autor: Pero Štrbe/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Važan projekt za općinu Slivno

Važan projekt za općinu Slivno

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uz gradilište Pelješkog mosta niknulo je još jedno - kanalizacijskog sustava između Komarne i Duboke. Važan je to projekt za općinu Slivno jer bi po svemu sudeći, do idućeg ljeta uz završeni most kao atrakciju, tri turistička mjesta u toj općini trebala imati i čisto more.


Radovi na Pelješkom mostu ušli su u završnu fazu. Pokraj njega otvorilo se još jedno vrlo važno gradilište - kanalizacija od Komarne do Duboke.

- Uradili smo 350 metara kanala i sad čekamo ulazak na gradilište pored mosta. Tu nam je ostavljeno za spojiti se preko ceste i spuštamo se prema Dubokoj, pokazuje Ante Jukić, poslovođa na gradilištu.

- Moram istaći da smo za ovu izgrađenu dionicu do Duboke dobili važeću uporabnu dozvolu i tu je u tijeku priprema za spajanje priključaka, dakle onih objekata koji gravitiraju uz sami magistralni cjevovod, rekao je Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

Spajanje objekta na sustav u Kleku, Dubokoj i Komarni trebalo bi započeti u ožujku iduće godine jer je u ulicama uz more već izgrađena i sekundarna mreža.

- Do idućeg ljeta da riješimo i taj problem naše uvale i onda da nastavimo s daljnjim razvojem, naglašava Stipan Parmać iz Duboke.

- Znamo da su svakim danom u samom mjestu sve veći i veći kapaciteti. Sve je više priljeva turista i zasigurno moram reći da je to za svaku pohvalu, rekao je Mate Dragobratić iz Komarne.

Slovenski turisti među kojima je i načelnica općine Ljutomer došli su vidjeti Pelješki most. Most je tako izazvao spontani susret dvoje čelnika općina. 

- Dobar most jer ki je projektirao človek iz Slovenije. Bravo Hrvatska kaj to gradi, rekla je Olga Karba, načelnica općine Ljutomer iz Slovenije.

-Razmijenili smo brojeve i ja se nadam da ćemo se vidjeti i čak postoji mogućnost bratimljenja, govori Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

I to uz izgrađeni Pelješki most i čisto more jer će otpadne vode otići daleko u Mljetski kanal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!