Božinović: Dobro je ukazivati na trenutak u kojemu živimo

29.03.2022.

19:45

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/HRT/IMS

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Premijer ima punu potporu za rekonstrukciju Vlade, HDZ je jedinstven, a dobro je i ukazivati na trenutak u kojem živimo - rat na nekoliko sati od Zagreba, izbjegličku krizu, kazao je ministar Davor Božinović u razgovoru za Dnevnik HTV-a.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a, rekao je u Dnevniku HTV-a da premijerov mandat uključuje biranje tima s kojim radi.

- Koalicija i stranačka tijela dali su mu punu potporu, rekao je.

Naglasio je da je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj te da se jedinstvo unutar stranke dokazuje se i na ovakvim skupovima poput današnjeg u Karlovcu. 

- Dobro je ukazivati na trenutak u kojem živimo. Europa se suočava s najvećim izazovima nakon Drugog svjetskog rata, imamo rat koji je nekoliko sati vožnje od Zagreba, izbjeglički val koji još nije dosegnuo vrhunac. U Hrvatskoj smo prešli broj od 11.000 ukrajinskih izbjeglica, a u Poljskoj ih je 2,5 milijuna. To su događaji bez presedana, uključujući i odluku Europskog vijeća da se prekine ovisnost o ruskim energentima te činjenicu da se planiraju ulaganja u obranu EU kakva su bila do prije mjesec dana nezamisliva, kazao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!