Imao uredno kupljeni stan, a ipak završio na ulici

12.10.2021.

18:33

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint/IMS/M.Š./HRT

Imao uredno kupljeni stan, a ipak završio na ulici

Imao uredno kupljeni stan, a ipak završio na ulici

Foto: HRT / HTV

Kupili ste stan, uredno ga platili, potpisali ugovor. U njemu ste živjeli više od desetak godina, a onda šok. Ovo je priča o jednom Zadraninu koji je zbog niza propusta institucija završio na ulici.

Priča o životu i stanu u kojem je 11 godina živio Jugoslav Karišik počela je 2005. Te godine njegova majka Jagoda Blažević odlučila je prodati stan u kojemu su do tada zajedno živjeli.

Onaj u staroj zadarskoj Varoši bio im je prevelik, odlučili su se preseliti u manji. Vlasnica stana umrla je samo mjesec dana nakon kupnje i nije se stigla uknjižiti.

Njezini nasljednici nisu to mogli učiniti jer je ostavinski postupak trajao punih 11 godina. S kupoprodajnim ugovorom koji su posjedovali nisu ni pomišljali na ono što ih čeka.

Bivši vlasnik koji im je prodao stan, zadarski poduzetnik, našao se na listi poreznih dužnika. Stan koji je prodao Jagodi Blažević završio je na javnoj dražbi.

Pogledajte prilog iz HTV-ove emisije "Labirint".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!