Matejeva sudbina dirnula je mnoge u Hrvatskoj i šire

20:59 / 24.05.2022.

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint/HRT

Oproštaj od Mateja

Oproštaj od Mateja

Foto: Labirint / HRT

"Došli smo do kraja. Odlazim sa svojim sinom kući. Okrećem novu stranicu života koja će biti prožeta sjećanjima iz Beograda i neizmjernom tugom, križem na leđima. Ali mislim da ću biti bolji čovjek i da ćemo svi biti bolji ljudi i da božji poziv Mateju ima dublje značenje". Riječi su to Nenada Periša, oca koji je nakon 139 potrage izgubio i zadnju nadu da bi njegov sin Matej mogao biti pronađen živ. 

Mnogi su u molitvi bili uz Matejevu njegovu obitelj, a njegova sudbina nikoga nije ostavila ravnodušnim diljem zemlje a i šire. Društvene mreže preplavile su poruke njegovih prijatelja, ali i onih koji ga nisu poznavali.

- Tužna priča, sve nas je pogodilo. Tako divan mladić. Imam prijatelja koji ga poznaje. Velika je ovo tuga za sve nas, reakcija je jednog mladog Beograđanina.

Nenad Periš zahvalio se Beograđanima i građanima Srbije na "srcu koje su mu dali" i zahvaljujući čemu je u teškim danima osjetio ljudsku ljubav, brigu i suosjećanje. Zahvalio se i MUP-u Srbije na nevjerojatnom poslu kojega su napravili i ljudskom te profesionalnom kontaktu kojeg su mu pružili.

Na ispraćaju iz Beograda molitvi za Mateja pridružili su se svi građani, a novi je odnos uspostavljen između Hrvatske i Srbije, poručio je nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar. Ispraćaju Mateja iz Beograda pridružio se i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije. Matejev otac zahvalio se i medijima koji su se pokazali "kao ljudi", koji su znali razliku između vijesti i boli čovjeka zbog situacije u kojoj se nalazi. 

Veličanstven, a pretežak je bio oproštaj od Mateja u Splitu. 

Ovim prilogom ekipa emisije Labirint oprostila se od Mateja. Sigurni smo da će priča o njemu i njegovu ocu Nenadu živjeti još dugo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!