Liječnik osmislio aplikaciju kojom poziva pacijente na cijepljenje

22.11.2021.

07:00

Autor: Tanja Kuturovac/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Aplikacija koja poziva na cijepljenje

Aplikacija koja poziva na cijepljenje

Foto: Dnevnik / HTV

Liječnik obiteljske medicine Goran Lazić razvio je aplikaciju s pomoću koje poziva svoje pacijente na cijepljenje. Uspio je tako cijepiti više od 70 posto svojih rizičnih pacijenata u Karlovcu. U ambulanti su mu desna ruka administratorica i medicinska sestra.

Đurđica Dukovac u liječničkoj ordinaciji dr. Gorana Lazića je administratorica. Ona vodi brigu o naručivanjima, redovitoj terapiji, šalje nalaze komu treba. Njezin je posao i da zove pacijente.

- Svakog pacijenta iznad 65 smo zvali, naručivali za cijepljenje prvom dozom. Sada ih isto tako pratimo za drugu dozu i treću dozu, kaže Đurđica Dokovac.

Sestra Nevenka zadužena je samo za svoj, medicinski dio posla.

Podaci se istodobno spremaju i u zdravstveni karton pacijentice, te se šalju na mail. Gospođa Višnja Stojkić, koja je pozvana na cijepljenje trećom dozom, dobiva potvrdu o cijepljenju, eventualno poziv na sljedeći termin i sve ostalo, primjerice upute o ponašanju u slučaju nuspojava.

- Nema problema sa čekanjima, stajanjima u gužvi, i na kraju krajeva da ne poberem nikakvu bolest, kaže Višnja Stojkić.

Liječnik je sam razvio aplikaciju, koja mu uz dodatno zaposlenu administratoricu, znatno olakšava posao, pogotovo sada kada ga ima napretek.

- U svakom trenutku znam tko je cijepljen, tko nije, znam i odličnu statistiku iz toga izvuć, smanjuje opterećenost telefonskih poziva, kaže Goran Lazić, liječnik obiteljske medicine.

Zahvaljujući aplikaciji, pacijent odmah mailom dobiva i nalaz testa na koronavirus. Podaci o pacijetnima uvijek su nadohvat ruke, što posao čini jednostavnijim za sve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!