16:40 / 04.10.2021.

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

U Čakovcu nije bilo problema s COVID potvrdama

Prvi radni dan u s covid potvrdama prošao je bez problema

Prvi radni dan u s covid potvrdama prošao je bez problema

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Problema s prosvjednicima nije bilo u Čakovcu. Nije bilo ni pozitivnih testova pa je prvi radni dan s COVID potvrdama i testiranjima prošao u najboljem redu.

Za one bez COVID potvrde radni ponedjeljak počeo je testiranjem.


- Mogu na posao! Test je negativan, dobro je bilo, malo drugačija rutina budući da imam troje djece pa sam se drugačije organizirala, ali sve se može, kad se hoće, kaže Ivana Tkalec, mag nutric., nutricionistica Županijske bolnice Čakovec. 


Jer druge opcije za zdravstvene djelatnike, ako žele raditi, nema.


- Sve što se treba napraviti se mora. Sad, tko podržava, tko ne, pita se zdravstvo, rekla je Stjepana Patafta, djelatnica Županijske bolnice Čakovec.


- Tu je kod nas oko 90 djelatnika. Uzima se bris nazofarinksa, štapić se umoči u reagens i rezultati se čekaju 15 minuta, iako iz iskustva, ako je netko pozitivan, rezultat se može iščitati u minutu-dvije, objašnjava Valerija Korent, mag. med. tech.pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Županijske bolnice Čakovec.


Akademsku četvrt čekanja preskočio je doktor Krištofić, on svoju ulaznicu za posao drži u pametnom telefonu.


- Uredno sam cijepljen s dvije doze Pfizera, imam CovidGO potvrdu i to je to, rekao je Dražen Krištofićv.d. voditelja Odjela centralnog operacijskog bloka i centralne sterilizacije i dodao kako nikakvih problema jutros pri dolasku na posao nije imao te da se slaže s uputama.


Valjanost njegove potvrde provjerit će glavna sestra odjela. Ako zaposlenik odbije testiranje i dođe na posao bez potvrde, bit će udaljen s radnog mjesta, kao i u slučaju pozitivnog nalaza.


- S obzirom na to u kakvom vremenu pandemije živimo, nažalost navikli smo na činjenicu da se iz dana u dan mijenja situacija kadrovska, odnosno da su nam neki naši kolege sestre odnosno tehničari pozitivni tako da zasad smo se uspješno pokrivali, rekao je  Sven Pal, dr. med., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Županijske bolnice Čakovec.


Ravnatelj bolnice kaže da je bilo mnogo upita zaposlenika kojima je serološkim testiranjem utvrđena visoka razina antitijela.


- Ljudi su nama već poslali upite da se ne bi testirali, međutim uputa stožera i ministarstva ne poznaje trenutno serologiju kao zaštitu, ističe Igor Šegovićdr. med., ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.


S obzirom na to da se bolnički kapaciteti pune iz dana u dan, nedostatak svakog zaposlenika itekako će se osjetiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!