Policija ispituje okolnosti još jednog vršnjačkog nasilja

24.09.2022.

19:49

Autor: Žana Morović Rudić/Dnevnik/HRT

Vršnjačko nasilje

Vršnjačko nasilje

Foto: Ilustracija/Davor Puklavec / Pixsell

Policija ispituje sve činjenice i okolnosti još jednog slučaja vršnjačkog nasilja. Prema prvim informacijama, u osnovnoj školi u Biogradu grupa starijih učenika napala je i pretukla 11-godišnjeg dječaka. 

- Najvažnije je da je dječak dobro, kazali su nam liječnici. On je jutros pušten iz zadarske bolnice. Njegove ozlijede okvalificirane su kao lakše, no koliko je teška trauma koju je pretrpio učenik 5. razreda kojeg je u školskom WC-u napala grupa starijih učenika teško je reći, javila je za Dnevnik HTV-a Žana Morović Rudić.

O tome je li škola napravila propust u međuvršnjačkom nasilju, govorio je ravnatelj Osnovne škole Biograd Joško Brtan.

- Smatram da škola nije napravila propust jer smo odmah reagirala po saznanju činjenica. Stručna služba škole i razrednici su u petak ujutro saznali sve informacije, roditelji počinitelja su pozvani u školu i s njima je razgovarano. Pojašnjene su mjere koje će se poduzeti, sukladno pravilniku i oko 13 sati je pozvan otac dječaka u školu. On je došao i o njemu smo objasnili što samo saznali i koje ćemo mjere poduzeti, rekao je.

Kaže da nemaju saznanja da je riječ o grupi nasilnika, poznatoj od prije, a koja je i ranije već maltretirala učenike po školi.

Napadnutog dječaka će, dodaje, u ponedjeljak čekati stručna služba i s njime će se odmah raditi. Što se tiče počinitelja, kaže da njima treba napraviti dodatnu edukaciju kako bi shvatili neprihvatljivost takvog ponašanja.

- Izvidi su u tijeku, a po završetku ćemo izvještiti javnost. Bilo je više djece. Obavljaju se razgovori. Provode se radnje kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo i isto tako obaviještene su sve nadležne službe, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica Policijske uprave zadarske.

- Obradom nismo utvrdili nikakvog patološkog supstrata, dakle radiološki, ultrazvučno i laboratorijski. Psihološka pomoć nije pružena s obzirom na to da nije bilo kliničkih znakova posttraumatskog sindroma, rekao je Emilio Dijan, abdominalni kirurg, Opća bolnica Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!