20:22 / 10.05.2021.

Autor: Andrea Vatavuk/Dnevnik/IMS/HRT/J.L.

Povratak u klupe u najzahtjevnijem dijelu školske godine

Povratak u klupe

Povratak u klupe

Foto: HTV / HRT

Danas su se u klupe vratili svi učenici osnovnih i srednjih škola u 14 županija. Tek 5 županija odlučilo se za nastavu na daljinu za učenike viših razreda osnovne te učenike od 1. do 3. razreda srednje škole. U Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji nastava na daljinu ostaje samo za učenike od 1. do 3. razreda srednje škole.


Nastavna godina završava za malo više od mjesec dana, a u većini županiji odlučeno je da se svi učenici vrate na nastavu uživo.

Počinju i usmeni i pismeni ispiti, najzahtjevniji dio nastavne godine.

 Profesori kažu - nema pritiska, pa ni kada je riječ o onima koji su ostali na nastavi na daljinu.

Željka Maurović Benko
, profesorica u Gospodarskoj školi u Varaždinu kaže da postoje alati koji omogućuju da nastavu, odnosno, nastavno gradivo koje je ispredavano, ispitaju, budući da koriste različite platforme.

- Ako je netko bio bolestan, isto tako, ima se razumijevanja, tako da ne vjerujem da će biti baš veliki presing, da oni neće moći stići privesti godinu uspješno kraju, ističe profesorica Magda Maver iz Graditeljsko-geodetsko tehničke škole u Splitu.

Povratku svih učenika u škole nadaju se i u Primorsko-goranskoj županiji, gdje je epidemiološka situacija bolja.

Danijela Lakošeljac, epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, nada se da će se nastava u srednjim školama početi provoditi uživo.

Zasad se tako odvija nastava u nižim razredima osnovne škole.

Iako su povratak u školu svi jedva dočekali, i učenici i profesori nadaju se da će nastavnu godinu što lakše privesti kraju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!