U zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi napadnuta ravnateljica

20:17 / 07.10.2021.

Autor: Dominique Bratović-Vela/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

U zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi napadnuta ravnateljica

U zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi napadnuta ravnateljica

Foto: Davorin Visnjic / Pixsell

Prije dva dana obilježili smo Dan učitelja. I baš na njihov dan u zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi dogodio se napad na ravnateljicu kada je dvoje mladih, koji nisu učenici škole, upozorila da ne puše u školskom dvorištu.

Na Dan učitelja ravnateljica Drvodjeljske škole zatekla je dvoje mladih kako puše u sjenici u dvorištu škole. Upozorila ih je da to u prostoru škole nije dopušteno i da trebaju otići.

Nakon što su odbili izaći iz škole, ravnateljica im je rekla da mora pozvati policiju, a rasprava se, kaže, pretvorila u napad.

Pristigao je domar, zatvorio vrata škole, pozvane su hitna i policija. Mladić je rukom razbio staklo i ozlijedio se, a zatim pobjegao.

Svi svjedoci događaja još su u šoku.

- Ministarstvo najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a pogotovo unutar ili u blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Škole moraju biti sigurna i poticajna okružja za svoje učenike, ali i djelatnike, mjesta nulte tolerancije prema neprihvatljivim oblicima ponašanja, ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv maloljetnice čiji su identitet utvrdili, a odvjetnik škole podnio je i kaznenu prijavu protiv dvojca.

No, i u školi i u strukovnoj udruzi ravnatelja skeptični su, ne znaju kako će ovaj slučaj završiti.

- Svi ravnatelji i nastavnici osjećaju se veoma nezaštićeno. Mi smo na udaru djece, roditelja, svih, kaže Jadranka Pejčić, ravnateljica Drvodjeljske škole Zagreb.

A Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, kaže da treba pružiti podršku i ravnateljici i učenici koja je to počinila kako bi osvijestila da je to neprihvatljivo ponašanje, da bude svjesna da mora snositi posljedice za svoje ponašanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!