Vesni Sladojević ne trebaju obećanja, treba joj dom

18:21 / 22.12.2021.

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint/HRT

Godinu dana nakon potresa

Godinu dana nakon potresa

Foto: HTV / HRT

Godina je dana od razornog potresa na Banovini. Ekipa Labirinta razgovarala je s ljudima, a u njihovim je pričama manje nada i optimizma nego što je bilo nekoliko dana nakon potresa. Jedna od njih je i Vesna Sladojević.


Novinari HTV-ove emisije "Labirint" posjetili su obitelj Sladojević netom nakon potresa, a godinu dana poslije Vesna Sladojević i dalje je nasmiješena. Kaže da je to jedino održava na životu. Uvijek je optimistična, uvijek u nečemu nađe neku nadu. Za sebe kaže da je to drži.

Na pitanje je li u protekloj godini ipak očekivala nešto više, odgovara da i je i nije. 

- Bila sam u Zagrebu kad je bio potres i vidjela da se ništa se baš puno ne dešava, pa ni ovdje baš i nisam imala neka velika očekivanja, govori.

Ništa se nije pomaklo s mrtve točke, Vesna je dobila jedino, kaže, plastenik od DM-a i dobrih ljudi. 

- Ali što se tiče kuće, to ništa. To što sam dobila od donacija novaca, s time pravim krov. Inače nema šanse. Nemoguće je da mi što napravimo. Jer je sve otišlo tri puta gore, ne jedanput, što se tiče tih materijala. Sad nam je bitnije samo da se napravi krov, da nam ne kisne unutra. Ovaj kontejner sam dobila u svoje vlasništvo pa neću valjda dočekati da u njemu i umrem, rekla je. 

Ide i zima, nemaju kupaonicu, sanitarni čvor je vani.

Ne nada se ničemu. 

Kazala je da ih političari ne posjećuju. Posjetio ih je jedino Nikola Grmoja (Most) koji joj je kupio plinski bojler i bocu za plin. 

- Ali od ovih političara ako je išao, išao je tamo onim Poljanama glavnima. Ovdje nitko nije, nitko. Bio je Robert Knjaz. Vidite kakva je cesta, sad je i to otišlo. Trebala se asfaltirati, no je li se odustalo, ne znam. Nemoj mi obećati. Obećaš mi, ne napraviš, razočaram se i onda sekiram se, zašto, pitala je Vesna Sladojević.

- Iz ove kože ne možemo, durati moramo, i to je to, rekla je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!