Bilas: Očekujemo jako dobru posezonu

19:46 / 29.08.2021.

Autor: Anita Markovina Radnić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Pero Bilas

Pero Bilas

Foto: Dnevnik / HRT

Najave avio kompanija za postsezonu u Zračnoj luci Dubrovnik su jako dobre za rujan i listopad, ponajprije zahvaljujući britanskim i američkim avio kompanijama. Američke lete 8 puta tjedno do 3. listopada, a britanske jednako često do konca listopada, izvijestila je za Dnevnik HTV-a Anita Markovina Radnić.

Zračna luka Split

Zračna luka Split

Foto: Anita Markovina Radnić / HRT

- Dobar je vikend iza nas i u splitskoj zračnoj luci. 190 zrakoplova i 40 tisuća putnika rekla je.

Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split, kazao je za Dnevnik kako kao i u Dubrovniku očekuju jako dobru posezonu. Radi se o 1500 letova i 400 tisuća putnika. Britansko tržište je živo i svi avioprijevoznici su potvrdili da će letjeti u rujnu i listopadu, rekao je i dodao kako će i Skandinavija biti dobro povezana.

- Očekujemo jako dobru posezonu, naglasio je.

Na pitanje koji je to postotak u odnosu na 2019. godinu, Bilas je rekao kako će biti na 40 posto ukupnog prometa iz 2019., a to je milijun i tristo do milijun i četrsto tisuća putnika.

Rekao je kako je Zračna luka Split trenutno najbolja zračna luka po broju putnika. 2019.g. zabilježeno je 3,3 milijuna putnika, a danas je zabilježen milijunti putnik ove godine. Što je kako kaže, optimistično.

Bilas govori kako je Zračna luka Split neposredno prije covid krize otkupila od Kaštelanskih staklenika 250 tisuća kvadrata zemljišta za proširenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!