Ribari u teškoj situaciji: Cijena nafte skočila, a cijena ribe ostala ista

15.02.2022.

09:55

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Splitska ribarnica

Splitska ribarnica

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na splitskoj ribarnici pamte se i bogatiji dani – što zbog vremena, što zbog loše ekonomske situacije. 

- Jučer stvarno nije bilo neko vrijeme za raditi, a i brodovi su sve više vezani u ribarskim lukama. Problem je cijena nafte – 6,50 kuna je njima cijena nafte, a troše, zavisi od veličine broda, ali se to se kreće između tone i tone i pol dnevno. I zato je ponuda sve manja – kako na splitskoj "peškariji", tako i na drugim ribarnicama, rekao je Siniša, zaposlenik splitske ribarnice, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Cijene ribe, kaže prodavačica Jasna, su ostale iste.

- I ovako je ljudima preskupo. Teško je izbalansirati, skočile su cijene nafte, a cijene ribe su ostale iste, neke čak i niže. Tako da je teška situacija.

Najviše se, dodaje, kupuju moli i sitna riba preko tjedna, dok se vikendom građani odlučuju počastiti malo skupljom ribom – oradom, šampjerima, škampima.

- Najviše kupuju penzioneri, početkom mjeseca kad stignu mirovine. I to bi bilo to, onda je sve "krpanje", zaključuje Jasna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!