Šibenik se priprema za turističku predsezonu

21.02.2022.

12:40

Autor: Ana Bralić/Podnevni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Magda Lakoš Mioč, direktorica hotela

Magda Lakoš Mioč, direktorica hotela

Foto: Dnevnik HTV / HRT

Bliže se turistička predsezona i sezona pa je sve veći interes za rezervaciju smještaja. Šibenski turistički djelatnici zadovoljni su dosadašnjim tijekom bookinga. Turistima su već dvije godine poznata COVID pravila putovanja, a najtraženiji je smještaj koji nudi mnoštvo sadržaja i različitih aktivnosti.

Šibenski hoteli rade cijelu godinu, neki su tek nakratko zatvorili vrata radi uređenja interijera. Sve se polako priprema za skoru predsezonu.


- Rezervacije nam stižu, nije to onim tempom kao što je bilo prije pandemije, ali daleko je bolje nego prošle godine, kaže Magda Lakoš Mioč, direktorica hotela.


Fabiano Baranović, voditelj prodaje baštinskog hotela zadovoljan je najavama i navodi da bilježe velik broj rezervacija iz dalekih kontinenata, poput Amerike i Australije.  


Rezerviraju se i kuće za odmor, dobro se puni predsezona, ali i sezona i posezona.


- U predsezoni i posezoni najbolje se bukiraju kuće koje imaju puno sadržaja, a to su npr. grijani bazeni, aktivnosti za tinejdžere poput stolnog tenisa, stolnog nogometa i razne druge aktivnost, jacuzzi i saune, ističe vlasnica agencije za iznajmljivanje kuća za odmor Ankica Ćaleta.


Kolika je trenutačna procijepljenost ili broj novozaraženih turistima nije važno. Kao i protekle godine, uvjeti otkazivanja ono su što najviše zanima goste. 


Fabiano Baranović navodi kako upravo zbog toga uvjeti prodaje moraju biti puno fleksibilniji.


- Turisti traže kasne rokove besplatnog otkazivanja i jedna doza neizvjesnosti i dalje je tu, ali ipak vidimo da gosti žele doći na odmor, kaže Magda Lakoš Mioč.


Jer dolazili su i u vrijeme kada je bilo mnogo neizvjesnije.


- Mogu potvrditi da se tržište vratilo na svoje "tvorničke postavke" jer ova godina je krenula optimizmom kao i 2020., navodi Ankica Ćaleta.


Hotelijere raduje povratak organiziranih grupa gostiju s europskoga tržišta, a kako smo mnogima pristupačna autodestinacija, oni koji putuju u vlastitu aranžmanu već dobro znaju sva pravila putovanja u uvjetima pandemije pa se iz dana u dan povećava broj rezervacija smještaja na šibenskoj rivijeri.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!