Karlovčani po cjepivo na Gazu, bez najave do kraja rujna

16:56 / 02.09.2021.

Autor: Tanja Kuturovac/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Cijepljenje u Karlovcu

Cijepljenje u Karlovcu

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Svaki dan raste broj oboljelih i u Karlovačkoj županiji. Danas ih je 26 novih. Punkt za cijepljenje bez najave od ponedjeljka će u Karlovcu biti na novoj adresi. 

Cijelo se ljeto cijepilo bez najave u dvorani Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu. Dvorana je sada potrebna za tjelovježbu školaraca pa ćete od ponedjeljka, 6. rujna po svoju dozu cjepiva protiv koronavirusa - na Gazu.

- Selimo ga u Vatrogasni centar, odnosno na adresi Gažanski trg u prostorije gradske četvrti Gaza. To je i dalje bez najave i mogućnosti odabira cjepiva, poručuje Branko Zoretić, ravnatelj ZZJZ-a Karlovačke županije.

Punkt će raditi sigurno do kraja rujna. Cijepiti se možete i u ordinacijama opće medicine, odnosno kod svog obiteljskog liječnika. Sve su ordinacije Doma zdravlja, dodaje glavna sestra Jasmina Mikan dobile naputak da istaknu na vratima termine cijepljenja.

U Domu zdravlja Karlovac je 15 ambulanti obiteljske medicine. U onoj liječnice Sanje Brleković već je cijepljeno više od 50 posto pacijenata. Ljudi vole ići u ordinaciju svog liječnika, ne moraju se naručiti, cjepiva uvijek ima, tako da nema nikakvog problema, kaže Brleković.

Cjepivo još uvijek najbolje štiti od zaraze. U karlovačkoj je bolnici trenutačno na liječenju 15 pacijenata. Među novopozitivnima ima i osoba koje su cijepljene s dvije doze, ali njih je manje od 1 posto ukupno pozitivnih. A radi se o osobama koje su asimptomatske ili imaju blaže simptome, kaže Branko Zoretić, ravnatelj ZZJZ-a Karlovačke županije.

S obzirom na povećan broj testiranja, promijenilo se i radno vrijeme drive-in punkta u bivšoj vojarni Luščić. Sada radi svakim radnim danom od 7 do 10, a subotom od 7 do 8 sati. Obvezno je naručivanje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!