Na punktu u Šibeniku cijepljenje bez najave

12:48 / 23.06.2021.

Autor: Ana Bralić/Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Na punktu u Šibeniku cijepljenje bez najave

Na punktu u Šibeniku cijepljenje bez najave

Foto: Dnevnik / HRT

Cijepljenje se nastavlja diljem zemlje, danas je organizirano i u šibenskoj sportskoj dvorani.

- Odaziv je, kažu nam, odličan. Mogu se cijepiti svi oni koji se prijave svom obiteljskom liječniku ili na platformu cijepise.zdravlje.hr, ali i svi oni koji se žele odazvati javnom pozivu zavoda za javno zdravstvo, prenosi novinarka Ana Bralić za Dnevnik HTV-a.

Svi oni koji se žele cijepiti mogu doći na ovakav punkt s osobnom i zdravstvenom iskaznicom bez ikakve prethodne najave svom obiteljskom liječniku ili bez prijave na platformu.

Županijski zavodi za javno zdravstvo svaki tjedan objavljuju raspored gdje i kada se organiziraju ovakvi punktovi.

U Šibensko-kninskoj županiji je više od petine žitelja primilo obje doze cjepiva, a prvu dozu je primilo nešto manje od 40 tisuća osoba - što je pola radno sposobnog stanovništva, izvijestila je Bralić.

- Sve je prošlo odlično, ovo je prva doza, i ja se nadam da će i druga proći odlično. Nemam nikakvih zamjerki, dapače, svi su susretljivi, rekla je cijepljena.

- Ja sam iz Njemačke, išao sam u bolnicu i pitao imam li se pravo cijepiti i na socijalnom su rekli da imam pravo jer sam u Njemačkoj osiguran, priča cijepljeni.

- Iz Zagreba sam, došao sam na produljeni godišnji, nazvao sam ZZJZ u Šibeniku, i gospođa je rekla da dođem ovdje u 8 i pol. Vrlo jednostavno, dosta brzo i dobro organizirano, ugodno iznenađenje, podijelio je cijepljeni.

Cijepljenje bez prethodne najave u Dubrovniku

Nakon jučerašnjih 20 novih slučajeva koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - svi iz doline Neretve, u posljednja 24 sata samo jedan novi slučaj, i to iz Dubrovnika. Županijski stožer civilne zaštite poziva građane na odgovorno ponašanje te upućuje javni poziv za cijepljenje bez prethodne najave koje će se održati u petak od 15 do 18 sati u dubrovačkoj Sportskoj dvorani.

U Varaždinu sutra docijepljivanje Pfizerom

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih. U Općoj bolnici na liječenju su i dalje 34 osobe, dvije su na respiratoru. Aktivna su 52 slučaja zaraze koronavirusom. Zavod za javno zdravstvo nastavlja s organiziranim cijepljenjem. Danas su se cijepili svi zainteresirani građani, a sutra počinje docjepljivanje Pfizerovom drugom dozom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!