Osobe s invaliditetom doniraju najnužnije potrepštine raseljenim Ukrajincima

25.03.2022.

10:26

Autor: Andrej Rašljanin/Rat u Ukrajini/IMS/I.Z./HRT

Najnužnije potrepštine za Ukrajince

Najnužnije potrepštine za Ukrajince

Foto: Rat u Ukrajini / HRT

Ukrajinske izbjeglice kojih je iz dana u sve više, mogu na nekoliko mjesta u Zagrebu besplatno nabaviti najnužnije potrepštine. HRT-ov reporter Andrej Rašljanin kazao je u HTV-ovoj emisiji "Rat u Ukrajini" kako Socijalna zadruga Humana Zagreb u Dubravi zapošljava šezdeset posto osoba s invaliditetom, koji su se organizirali kako bi pomogli izbjeglim Ukrajincima. 

Zadnjih dana i tjedana svjedočimo velikoj pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, svi se trude da im boravak u Hrvatskoj bude što lakši. Današnji podaci pokazuju da je u Hrvatsku do sada došlo 9869 izbjeglica iz Ukrajine, odnosno 135 ih je više nego jučer.

Raseljenim Ukrajincima pomažu i oni koji su u svom životu osjetili probleme.

U Socijalnoj zadruzi Humana Zagreb u Dubravi od devet zaposlenih, šest osoba je s invaliditetom. Oni su se organizirali i odlučili su pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine.

Jedan od zaposlenika Socijalne zadruge Humana Zagreb Marin Čujić naglasio je kako zadruga ima velike količine robe i svih potrepština koje mogu pomoći izbjeglim Ukrajincima.

- Izbjegli Ukrajinci trebali bi predočiti neki identifikacijski dokument, te će im na osnovu njega roba biti donirana. Ponuda je raznolika i potpuno besplatna, rekao je Čujić. 

Zaposlenik Marin Čujić jedan je od djelatnika koji je zaposlen kao osoba s invaliditetom. Rekao je kako je prebolio rak na mozgu, te su mu pomagali mnogi ljudi, stoga je i on odlučio pomoći izbjeglim Ukrajincima.

 Socijalna zadruga Humana Zagreb zapošljava osobe s invaliditetom, te prima donacije ljudi. Jedan dio tih donacija prodaje se i iz tih izvora se financiraju djelatnici zadruge. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!