11:49 / 19.03.2021.

Autor: Anita Markovina Radnić/HRT

Splitski srednjoškolci, prva tri razreda, od ponedjeljka online

Neki splitski srednjoškolci od ponedjeljka na online nastavi

Neki splitski srednjoškolci od ponedjeljka na online nastavi

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji virusom je zaraženo 145 učenika, a više od 1800 ih je u samoizolaciji pa je lokalni stožer donio odluku da prva tri razreda srednjih škola od ponedjeljka krenu na online nastavu, dok će završni razredi nastavu pohađati u školama. U stožeru su zabrinuti zbog povećanog broja oboljelih na respiratoru - danas ih je 17, ali i zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima. 

Stožer prima telefonski ili putem e-maila velik broj pritužbi građana o nepoštovanju mjera, pogotovo u ugostiteljskim objektima.


U prva dva tjedna na području županije zabilježeno je sedam prekršaja, uglavnom su se ticali prekoračenja radnog vremena i okupljanja ljudi u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata.

Stožer će naložiti da se prikupe sve raspoložive snage, uključujući pripadnike civilne zaštite i komunalne redare, da pojačano kontroliraju ugostiteljske objekte i izriču mjere upozorenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!