Velika gospodarska investicija u Drnišu

08.04.2022.

07:00

Autor: Ana Bralić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Tvornički pogon

Tvornički pogon

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Velika gospodarska investicija u zaleđu Šibensko-kninske županije. U Drnišu se grade novi pogoni grupacije koja diljem Europe ima 8 tvornica za proizvodnju visokokvalitetne ambalaže bazirane na aluminiju. To je najveća korist za tamošnji kraj jer novi pogon drniške tvornice, vrijedan 65 milijuna eura, znači i nova radna mjesta. To je iznimno važno za područje koje je u posljednjih 30 godina izgubilo čak 3/4 stanovništva.

Dalibor Omić prije četiri je godine egzistenciju osigurao u ovom proizvodnom pogonu.

- Radno okruženje je zaista super, kolege i atmosfera su fenomenalni. Firma nam omogućuje da napredujemo, što je zaista fenomenalna stvar, ovdje radi puno mojih prijatelja, rekao je Dalibor Omić, glavni strojar.

A radit će ih još. Jer na više od 13 tisuća četvornih metara, s najsuvremenijim strojevima i uz najnovije tehnologije, planira se udvostručiti proizvodnja. I zaposliti dodatnih 65 radnika.

- Radit ćemo dodatno na podizanju kvalitete postojećih i razvoj novih proizvoda čime potičemo naravno domaću proizvodnju, a i izvoz, 90 posto naših proizvoda plasiramo na međunarodnim tržištima, naglasio je Antonio Stojanov, član Uprave Aluflexpack Novi d.o.o.

Globalno poznati "brendovi" upotrebljavaju fleksibilnu aluminijsku ambalažu proizvedenu upravo u drniškom pogonu.

- Proizvodimo poluproizvode i gotove proizvode za mljekarsku industriju, konditorsku industriju, za industriju za kućne ljubimce, farmaceutsku industriju, rekao je Vicko Kužet, upravitelj pogona.

Od ulaska sirovine do konačnog proizvoda - iznimno stroga kontrola kvalitete. Što im je i donijelo prepoznatljivost na tržištu, a time i mogućnost ulaganja.

- Istaknuo bih i suradnju s lokalnim dobavljačima i partnerima i mogu reći da skoro svako kućanstvo u Drnišu ima jednog zaposlenog ovdje u Aluflexu, rekao je Stojanov.

A proširenje proizvodnih kapaciteta dodatno je jamstvo za sadašnjih 200-tinjak zaposlenih.

- Meni i mojoj obitelji omogućuje da ostanemo živjeti u ovom kraju, a mislim i za sam Drniš da je to stvarno dobra stvar jer mladima omogućuje da posao nađu ovdje i da ne moraju napustiti Drniš. istaknuo je Omić, glavni strojar.

Ulaganjem 65 milijuna eura do kraja će godine u ovim pogonima raditi gotovo 300 ljudi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!