Tvrtka KOKA, vodeća domaća peradarska kompanija koja posluje u sastavu Grupe Vindija, ispunila je sve uvjete za certificiranje proizvoda pod brendom Cekin oznakom „Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“.
30.03.2023.
13:48
Autor: HRT/R.S.
Tvrtka KOKA, vodeća domaća peradarska kompanija koja posluje u sastavu Grupe Vindija, ispunila je sve uvjete za certificiranje proizvoda pod brendom Cekin oznakom „Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“.
Koka je time postala jedna od prvih domaćih prehrambenih kompanija s tom potvrdom kvalitete, koju dodjeljuje certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika.
„Antibiotik free“ certifikat od sada će nositi 49 različitih proizvoda svježeg mesa brenda Cekin među kojima su dobro poznati klasici poput cijelih pilića i ostali proizvodi iz rasjeka.
Proizvod koji se certificira kao „antibiotik free“ mora se jasno identificirati u cijelom lancu proizvodnje, koji počinje na farmi, a proteže se kroz ishranu peradi te brigu o zdravlju pilića pa sve do prerađivačkih procesa, kontrole i pakiranja.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora