Radić siguran u dovoljan broj potpisa za opoziv premijera; Mažar: Cilj oporbe je stvoriti afere

05.02.2023.

10:29

Autor: HRT/R.S.

Mario Radić i Nikola Mažar

Mario Radić i Nikola Mažar

Foto: HTV / HRT

Svakog tjedna jedna afera tako bi mogao izgledati slogan na početku ove političke godine koja je počela prilično turbulentno od tsunamija inflacije, rasta cijena odnosno pada životnog standarda koji se poklopio s ulaskom Hrvatske u eurozonu do najnovije afere "SMS poruke" koje su se razmjenjivale na relaciji Banski dvori i uprava Hrvatskih šuma. 

Prikupljaju se potpisi za opoziv premijera Plenkovića, Mario Radić, politički tajnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, siguran je da će potpisa biti dovoljno. Afera SMS samo je jedan od razloga za opoziv premijera, dodaje. 


- Ta afera je otkrila ključnu stvar u svemu, pokazalo se da sve političke odluke i odluke o zapošljavanju u državi dolaze s tog mjesta, rekao je Radić. 


Ova afera razlog je zbog čega mi imamo demografski slom u državi i zbog čega je otišlo toliko ljudi, objasnio je Radić. 


Nikola Mažar, saborski zastupnik HDZ-a ističe kako Vlada Republike Hrvatske radi svoj posao i da se rezultati vide svaki dan, ali je i prokomentirao navedenu aferu. 


- Čuli smo aktere koji su odmah jasno i transparentno u medijima rekli sve vezano uz fragmente poruka koji su izvađeni iz procesa. Također smo vidjeli da je USKOK izvijestio javnost da cjelokupni predmet ima oko 3 milijuna stranica i da je preko 200 svjedoka ispitano te da su podignute optužnice za 12 osoba, kazao je Mažar. 


Radić: Oporba mora ukazati na propuste i predlagati rješenja


Mažar je rekao da nadležne institucije svoj posao rade temeljito, a da oporba u nedostatku ideja i rezultata iz sadržaja koji pročita u medijima kreira aferu. 


- Cilj određenom dijelu oporbe je stvoriti afere i kaos, a to je zbog toga što godinu dana prije izbora stoje kako stoje, istaknuo je Mažar. 


Radić objašnjava da oporba mora biti ta koja će ukazati na propuste i predlagati rješenja. 


Na pitanje kako premijer trenutno komunicira s medijima Mažar ističe da predsjednik Vlade na sva pitanja odgovara kulturno i normalno. 


- Mislim da su nervozni oni koji su očekivali da premijer bude nervozan, rekao je Mažar. 


Pogledajte cijeli razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!