Sokolar o uličnim sukobima i paljenju automobila: Uznemirujući pokazatelj i poruka

13.04.2023.

12:09

Autor: HRT/R.S.

Zlatko Sokolar

Zlatko Sokolar

Foto: HTV / HRT

Policija još traga za četvorkom koja se u Splitu povezuje s pucnjavom i ranjavanjem jedne osobe. U Osijeku je otkrivena i privedena osoba koja se sumnjiči za paljenje automobila sutkinje, a traga se za počiniteljima koji su izazvali požar na automobilima u vlasništvu policijskih službenika na otoku Cresu.


Je li ugrožena sigurnost građana nakon ovih nemilih događaja na ulicama diljem Hrvatske u zadnjih nekoliko dana i može li se boljom prevencijom i reakcijom mjerodavnih institucija zaustaviti takve događaje, razgovarali smo sa Zlatkom Sokolarom, umirovljenim službenikom MUP-a. 

- To je jedan vrlo uznemirujući pokazatelj i poruka. Ti koji su htjeli nešto nekome poručiti su iscrpili dosadašnje načine i metode uvjeravanja i razgovora pa čak i verbalnih prijetnji i odlučili se za u ovom konkretnom slučaju napad na imovinu. Treba zaista vidjeti o čemu se radi, vjerojatno u određenim kriminalnim strukturama i kriminalci i mafija vole latentni mir da bi mogli raditi svoje poslove. To ne smije zavarati ni policiju ni građane da je sve dobro jer neke se stvari događaju ispod očiju javnosti, za HRT rekao je Sokolar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!