Turisti vole Šibenik

23.09.2022.

07:10

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Turisti vole Šibenik

Turisti vole Šibenik

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Šibenik je i u posezoni poželjno turističko odredište. Jedan od rijetkih gradova u svijetu s dva UNESCO-ova spomenika itekako ima što ponuditi gostima kojima sunce i more nisu isključivi motiv dolaska u našu zemlju. Šibenski turistički djelatnici zadovoljni su najavama dolazaka u idućim mjesecima. 

I samo letimičan pogled na gradske ulice i trgove potvrđuje - turisti vole Šibenik.

- Vrlo je lijepo ovdje, sviđa nam se, povijesni grad je prelijep, istaknula je Petra, turistica iz Slovačke.

- Drugi put smo ovdje, bili smo i prije dvije godine, došli smo sada u samo središte grada i uživamo, dodao je Lehnard, turist iz Nizozemske.

Turistička statistika pokazuje da je rujan gotovo na razini 2019., u zaleđu čak i bolji.

- Najave su dobre mada je last minute opet prisutan cijelu ovu sezonu, pa i prije, kod hotelijera, a i privatnih iznajmljivača, poručio je direktor TZ-a Šibenik Dino Karađole.

No, bez obzira na to, produljila se na rujan sezona i u privatnom smještaju.

- Ostajemo četrnaest dana i zaista nam je lijepo. Smještaj odličan, dobri domaćini - ma, ovo je prekrasna zemlja, rekao je turist iz Njemačke Berharde

Koju turisti rado posjećuju i kada ljeto završi. Šibenski hotelijeri zadovoljni su najavama.

- I znamo, s obzirom na to da su agencije za rujan poprilično popunile hotel, da će rujan biti izvrstan, a listopad malo manje od izvrsno, ali jako dobre prognoze su, na sedamdeset posto smo, rekao je voditelj prodaje baštinskog hotela Fabiano Baranović.

- Veseli povratak grupa, imamo grupe iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i prve grupe s azijskog tržišta, imamo u najavi zasad pet grupa kroz listopad i nadamo se da će ih biti još, dodala je direktorica hotela Magda Lakoš Mioč.

A za posezonske goste hotelijeri ciljano prilagođavaju i svoju ponudu.

- Upravo zbog njih, osim naše standardne wellness ponude i činjenice da nam je Šibenik i nacionalni park vrlo blizu, pripremili smo posebna događanja, evo već od sljedećeg mjeseca nastavljamo s tradicionalnim Danima maslina, naglasila je voditeljica prodaje hotelskog naselja Katarina Tommasini Marić.

Jer sunce i more nisu isključivi razlog dolaska šibenskih gostiju.

- Nama je plaža odlična, ali je samo nadopuna - naši najjači resursi i potencijal je stara gradska jezgra, tvrđave i okruženje starog grada, uz manifestacije i gastronomiju, istaknuo je direktor TZ-a Šibenik.

- Započeli smo uobičajeno za turiste, obilaskom katedrale i svih starih kamenih gradskih uličica. Posjetili smo i tvrđave, a za sutra planiram obilazak vaših muzeja, rekla je turistica iz Poljske Magdalena.

Uz goste koji vole kasno ljeto i jesen te sudionike brojnih kongresa, šibenskom turizmu smiješi se zaista dobra posezona.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!