Turistička ponuda u ruralnim područjima sve više privlači goste

07:00 / 08.12.2021.

Autor: Ana Bralić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Turistička ponuda u ruralnim područjima sve više privlači goste

Turistička ponuda u ruralnim područjima sve više privlači goste

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Turistička ponuda u ruralnim područjima posljednjih godina sve više privlači goste, domaće i inozemne. Šibensko-kninska županija, prva je u Hrvatskoj, provela standardizaciju i certifikaciju objekata seoskog turizma. Brojne kušaonice, agroturizmi, ruralne kuće i kampovi dobili su oznaku "Rural experience". Riječ je o dopunskoj kategorizaciji, kojom se želi unaprijediti kvaliteta, ali i marketinška privlačnost ponude seoskog turizma.

U zaleđu Pirovca, tek nekoliko kilometara od mora, prava seoska idila. Koja gostima nudi autohtonu priču.

Prva je sezona iza obitelji Barić, zadovoljni su odrađenim, a zadovoljni su bili i turisti iz Belgije, Nizozemske, Njemačke, Italije. Inozemni, ali i domaći gosti sve više traže mir i jedinstvenu ponudu agroturizama.

- Dosta radimo s našim namirnicama i lokalnim OPG-ima, i tu jednu domaću ponudu smo odlučili malo modernizirati i težiti tome - ove god smo dobili par nagrada, rekao je Enrico Krluk, suvlasnik konobe.

Među njima i certifikat "Rural experience". Ustanovljen prije svega da bi se odalo dostojno priznanje svim entuzijastima i kreativcima.

- Vidjeli smo da se to sve bazira uglavnom na velikoj i lijepoj energiji, ali uglavnom na nekakvom individualizmu. A smatramo da je to vrlo vrijedan i kvalitetan proizvod za našu županiju, kaže Željana Šikić, direktorica TZ-a Šibensko-kninske županije.

A vlasnici obiteljskog smještaja, posebice oni na ruralnim područjima, jedinstveni su promotori destinacije. Stoga im itekako znači projekt koji vrednuje kvalitetu njihove ponude. Pa je sljedeći korak turističke zajednice - osmišljavanje tematskih cesta u zaleđu. Tako će gosti uskoro putevima vina, maslinova ulja, pršuta, sira...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!