19:34 / 22.05.2021.

Autor: Ines Milanković/Dnevnik/IMS/HRT

Bitka za Vukovar: I Penava i Mažar uvjereni u pobjedu

Nikola Mažar i Ivan Penava

Nikola Mažar i Ivan Penava

Foto: Dnevnik / HTV

U drugi krug izbora za gradonačelnika Vukovara ulaze bivši stranački kolege - aktualni gradonačelnik Ivan Penava i HDZ-ov Nikola Mažar. Obojici su u fokusu gospodarstvo i demografska pitanja. 

U utrci za prvog čovjeka Vukovara posljednji krug istrčavaju Ivan Penava i Nikola Mažar - obojica uvjerena u vlastitu pobjedu. Ivan Penava u prvom je krugu ostvario prednost od gotovo 20% glasova birača - kaže da iza njega stoje rad i rezultati.

- Isti intenzitet moramo zadržati u tempu po pitanju gospodarstva. Znači, definitivno izgradnja nove gospodarske zone za koju smo izdvojili i kupili prostor sportskog aerodroma gdje smo izdvojili 38 mil. kn i tu nam je ambicija da dovedemo industriju koja zapošljava značajno veći broj ljudi, poručio je Penava.

Kvalitetna radna mjesta i obnova demografske slike ključne su točke u kampanji HDZ-ova kandidata Nikole Mažara.

- Ali isto tako u programu stoje i aktivnosti koje ćemo napraviti kako bismo našim sugrađanima olakšali život - to je prije svega sufinanciranje dječjih vrtića i besplatni vrtić za sve obitelji slabijeg imovinskog stanja. Radit ćemo i za osobe treće životne dobi kojima ćemo omogućiti besplatnu dostavu toplog obroka, dodaje Mažar.

Sudeći po izrečenom iduće 4 godine u Vukovaru će se raditi na realizaciji dugoočekivanih projekata.

- Obilaznica grada Vukovara, rješavanje Grand hotela, odnosno Radničkog doma u samom gradu, samačkog hotela. Velik fokus će biti stavljen na školstvo u iduće 4 godine. Hvatanje ukoštac s tim problemom i borba da nam djeca napokon krenu zajedno u škole, najavljuje Penava. 

- Moj prvi korak kao gradonačelnika grada Vukovara će biti osnivanje mjesnih odbora. Time ćemo građanima dati da budu partneri gradske vlasti, da odlučuju o troškovima gradskog proračuna, da ravnomjerno razvijamo grad i da imamo transparentnu gradsku upravu, poručio je Mažar.

A tko je pobjednik drugog kruga, znat ćemo već 30. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!