Nazor: Ne pomoći Ukrajini u ovom trenutku bio bi zločin

23.01.2023.

14:34

Autor: HRT/R.S.

Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata

Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata

Foto: HTV / HRT

Na rat u Ukrajini osvrnuo se ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Ante Nazor.


Nazor ističe da ako se Rusiji omogući pobjeda u ratu ili pripajanje 4 regije koje je službeno već i pripojila omogućit će se i prevlada nasilja i to se kaže ne smije dopustiti. Rusije je velesila, ali Ukrajini se mora pomoći. Do mira neće doći sve dok ne dođe do vojnog poraza Rusije. 


- Znamo da je Rusija velesila, znamo da je moćna, znamo da je nuklearna velesila, ali ne pomoći Ukrajini u ovom trenutku bio bi zločin. Bojim se da će u jednom trenutku trebati nešto više osim od izravne pomoći u naoružanju jer resursi u Rusiji su ogromni, kapaciteti stanovništva koje može mobilizirati, bojim se da nas čeka dugo razdoblje i ne vidim na koji bi način moglo doći do mira osim vojnog poraza Rusije ili će svijet prihvatiti da prevladava onaj koji je jači, za HRT rekao je doc. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.


Pogledajte cijeli razgovor: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!