Miri iz Majskih Poljana obećana kućica, a još je u kontejneru

07:41 / 23.12.2021.

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint/HRT

Mirina priča

Mirina priča

Foto: Labirint / HRT

Novinari HTV-ove emisije "Labirint" posjetili su godinu dana nakon potresa i Miru Zlonogu iz Majskih Poljana. Kuća joj je srušena, a nakon potresa spavala je u automobilu i ovisila o pomoći dobrih ljudi. Obećana joj je drvena montažna kućica, ali je ona i dalje u kontejneru.


- Ništa se nije dogodilo. Sve je kako je i bilo, samo je trava porasla pa se ne vidi toliko, nije jezivo, kaže gospođa Mira. 

Obećanja je bilo puno, a nada da će se jednoga dana ispuniti i dalje postoji. Za obećanu montažnu kućicu napravljeni su temelji. 

Gospođi Miri u međuvremenu je umrla i majka, nedostaje joj. Nakon njezine smrti nije imala nikakvih primanja dok prije par mjeseci nije ostvarila mirovinu. Kaže da niti pomoć ne dolazi kao prije.

U kontejneru se grije s klimom, a stavila je i grijalicu jer je hladno. No dobila je račune za struju koje mora platiti do Nove godine, u iznosu od oko 1.000 kuna. 

- Kuće nema, a računi za struju za kontejner su stigli, kaže gospođa Mira.

Već je dva puta išla u općinu kako bi joj otpisali taj dug, no odgovora još nema.

Nije ljuta, ali je tužna i teško joj je. 

- Molim Boga samo da mi sačuva zdravlje i strpljenja da imam još malo, kazala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!