19:23 / 12.05.2021.

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Predizborna kampanja ulazi u samu završnicu

Predizborna kampanja ulazi u samu završnicu

Predizborna kampanja ulazi u samu završnicu

Foto: Dnevnik / HRT

Predizborna kampanja sada već ulazi u samu završnicu. Kandidatima su za posljednje pokušaje da se približe biračima ostala još samo dva dana.


 Predsjednik stranke sastao se s HDZ-ovim kandidatima u Rijeci i Puli. Kandidati za gradonačelnika Rijeke - Josip Ostrogović te za primorsko-goranskog župana Gari Capelli naglasak u kampanji stavljaju na investicije. Plenković je podršku došao dati i kandidatu za gradonačelnika Pule, Mirku Jurkiću, kao i kandidatkinji za županicu, dr. Ireni Hrstić.

- Jedna je od najvažnijih ljudi u borbi protiv epidemije COVID-a 19 ovdje u ovih proteklih petnaestak mjeseci. Ravnateljica pulske bolnice, zaista je sjajna kandidatkinja, predstavila je vrlo kvalitetan program, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. 

Status srpske zajednice u Rijeci i županiji ispod je potencijala, ističu iz Zajednice Srba Rijeka. Potporu su na ovim izborima odlučili dali Listi za Rijeku.

- Primijetili smo da Lista za Rijeku ima senzibiliteta za probleme nacionalnih manjina. Zato danas izražavamo punu podršku Listi za Rijeku, njenim listama za gradsko vijeće, županijsku skupštinu, za gradonačelnicu, našu dragu Anu Blečić Jelenović, za župana gospodina Marinka Koljanina, rekao je predsjednik Zajednice Srba Rijeka Milan Popović.

SDP ima sreće što u sjeverozapadnoj Hrvatskoj ima ljude koji su pokazali da znaju obaviti posao koji građani od njih očekuju, poput uređenja cesta, poručio je predsjednik te stranke tijekom posjeta Varaždinu.

- Pokazali su kako se jedinice lokalne samouprave mogu voditi transparentno, kako se jedinice lokalne samouprave mogu voditi na način koji osigurava da se podiže kvaliteta života koji u njima žive, istaknuo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Posljednjih dvadeset godina Koprivničko-križevačka županija stagnira, odnosno nedovoljno se razvija, istaknuo je nezavisni kandidat za župana Željko Lacković.

- Postali smo prometno izolirani, kao takvi nedovoljno atraktivni za razvoj gospodarstvo. Znam da, gdje nema gospodarstva, nema stvaranja novih radnih mjesta, dolazi do iseljavanja i odlaska mladih u veće gradove ili druge županije, naglasio je nezavisni kandidat za župana Koprivničko- križevačke županije Željko Lacković.

Tko će biti novi čelnici lokalnih samouprava, birači odlučuju za četiri dana.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!