Lucić: Kako ćete doći negdje, a da vas domaćin periodično vrijeđa?

04.08.2022.

19:27

Autor: Iva Magušić Dumančić/Dnevnik htv-a/HRT/IMS

Umirovljeni general Josip Lucić

Umirovljeni general Josip Lucić

Foto: HTV / IMS

Iza kulisa proslave Dana domovinske zahvalnosti i obilježavanja 27. obljetnice VRO Oluja u Kninu, jedna od glavnih tema - prijem predsjednika Republike i činjenica da na njega ne dolaze pozvani ministri. 

Neće ondje biti ni umirovljeni general Josip Lucić.

-
Kako ćete doći negdje, a da vas domaćin periodično vrijeđa? Očito niste dobrodošli - izjavio je za Dnevnik HTV-a, no kaže kako se ne može reći da se radi o bojkotu, jer će se slaviti diljem Hrvatske, dok će politika biti u Kninu.

Iz vlade su ponovili - jednostavno ne stignu, umjesto ministara na primanju će biti njihovi izaslanici.

- To nije tema rasprave. Mi smo ovdje s jasnim ciljem da ovaj, za hrvatski narod prevažan datum, obilježimo dostojanstveno - komentirao je danas ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar obrane Mario Banožić poručuje pak kako to nije rezultat neslaganja s predsjednikom Milanovićem.

- Ja jednostavno ne želim više dolaziti u poziciju da predsjednik Republike želi svojatati događaj. OK, evo, događaj je tu, dobio je svu podršku, ne može reći da ga se opstruira - dodao je.

Dan pobjede slavi se sutra, a tada će gotovo cijela vlada biti u Kninu, rekao je premijer.

- Ono što je meni indikativno je da je to uopće tema - komentirao je, pitavši kako to da nije bila tema čestitanje Dana državnosti.

- Milanović se nije oglasio za Dan državnosti, vjerojatno je to jedini slučaj u svijetu da imate predsjednika države koji odšuti Dan državnosti - dodao je.

Prijam na tvrđavi, podsjetimo, samostalno je organizirao Ured predsjednika Republike. Bili su pozvani i ministri hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova - Tomo Medved, Mario Banožić i Davor Božinović. No nisu došli. Umjesto njih, na prijmu su bili njihovi izaslanici.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!