"Situacija u Varaždinskoj županiji nije dramatična kao u studenom"

17.04.2021.

12:48

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/I.H./HRT

Borba s koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Borba s koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL/HRT

U Varaždinskoj županiji su 132 nova slučaja zaraze koronavirusom, 140 osoba je s težom kliničkom slikom, 21 osoba je na respiratoru, a preminule su 3 osobe. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 499, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 880. 

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 140 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 85 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 55 osoba je u Klenovniku. U tri jedinice intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 21 osoba, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19. 


- Situaciju ne možemo smatrati zadovoljavajućom, ali ipak nije tako dramatično kao u studenom prošle godine, rekao je načelnik Stožera Robert Vugrin. 


Pritom je naglasio da ako gledamo kliničku sliku, stanje pacijenata je dva puta gore nego u Primorsko-goranskoj županiji. Zaključio je da je ovakav eksponencijalni rast rezultat privatnih okupljanja i opuštanja tijekom uskrsnih blagdana. Unatoč nepovoljnim brojevima mjere se neće postrožiti, terase ostaju otvorene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!