19:53 / 20.11.2021.

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/IMS/HRT

Poljak za Dnevnik HTV-a: Opća bolnica Varaždin spremna za sve izazove

Kakva je situacija u Općoj bolnici Varaždin?

Kakva je situacija u Općoj bolnici Varaždin?

Foto: Dnevnik / HRT

Sve je teže stanje u varaždinskoj bolnici u koju je danas stiglo 16 medicinskih sestara s područja Županije kako bi pomogle u zbrinjavanju pacijenata. Bolnica je zatražila i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika jer je mnogo medicinskog osoblja u samoizolaciji zbog proboja virusa.

Na pitanje koliko dugo još bolnički sustav to može izdržati, Ivica Grudiček javio je za središnji Dnevnik HTV-a da ćemo to vidjeti jer se u Općoj bolnici Varaždin trenutno liječi 230 pacijenata, što je za 40 pacijenata više nego lani.

U istom razdoblju prošle godine ispred bolnice su bili postavljeni vojni šatori u koje su pacijenti bili privremeno smješteni.

- Ove godine toga neće biti jer je Opća bolnica Varaždin ima dovoljno kvalitetnog prostora i kapaciteta da pruži adekvatnu zdravstvenu skrb svim pacijentima, rekao je Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Napravili su, dodao je, veliku reorganizaciju smještajnih kapaciteta i većina pacijenata smještana je u Klenovniku, u plućnoj bolnici, ondje je 121 pacijent.

Na pitanje trebaju li se testirati i cijepljeni, Poljak je rekao da radi povećanja sigurnosti i zdravlja mole pacijente koji dolaze na pretrage kojima se generira aerosol da imaju i COVID potvrde i COVID testove.

U samoizolaciji je 50-ak djelatnika bolnice, zarazili su se od svoje djece. Vjeruje da će kvalitetno odraditi i ovaj četvrti val koronavirusa, te da su spremni za sve izazove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!