20:08 / 14.02.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Vidmarović: Trump i dalje sanja o Bijeloj kući

Branimir Vidmarović

Branimir Vidmarović

Foto: Branko Nađvinski/Dnevnik/IMS / HRT

Vanjsko politički komentator dr.sc.Branimir Vidmarović, rekao je U Dnevniku HRT-a kako je uzdrmana pozicija Donalda Trumpa u republikanskoj stranci s obzirom na to da se 7 senatora odmetnulo, no on kao politička figura i utjecaj na svojih 75 milijuna birača ostaje veoma relevantan.Donald Trump

Donald Trump

Foto: Branko Nađvinski / HRT

- Republikanci neće pustiti Trumpa tek tako s obzorom na njegovo ogromno biračko tijelo, što se manifestiralo i kroz odluku da se opravda kao takav, kazao je Vidmarović.

Istaknuo je kako republikanci pokušavaju naći balans zato što se s jedne strane boje raskola u stranci zato što znaju da trebaju sačuvati jedinstvo u borbi s demokratima, a to mora biti klasična linija republikanaca koja se mora distancirati od Trumpove politike, ali se ipak moraju zadržati njegovi birači.

Vidmarović je rekao kako misli da Trump i dalje sanja o Bijeloj kući.

No, demokrati su nezadovoljni s trenutnom presudom Trumpu i sigurno će neko pokrenuti njegov kazneni progon, rekao je i dodao kako smatra da to ne treba demokratima jer onda iz Trumpa prave žrtvu.

Joe Biden je aktivno krenuo s unutarnjom politikom. Pokušao je preokrenuti sve što je napravio Trump što se tiče imigracijske politike, zida, manjina, revaluacijom povijesti, covidom, ali isto tako, aktivan je i u vanjskoj politici, naglasio je Vidmarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!