Roić: Dječja bolnica u Blatu je strateški projekt zdravstva u ovom desetljeću

23.12.2022.

19:39

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Goran Roić

Goran Roić

Foto: Dnevnik / HRT

Prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako je izgradnja nacionalne dječje bolnice u zagrebačkom Blatu strateški projekt hrvatskog zdravstva u ovom desetljeću te da sadašnji objekt u Klaićevoj više nije primjeren za daljnji razvoj.

Četrdeset tri milijuna kuna bit će utrošeno u obnovu triju zgrada Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu oštećenih u potresima. 


Roić je rekao da su podijelili radove u nekoliko faza kako bi djeca dobila svu potrebnu zdravstvenu skrb i kako bi uspjeli kontinuirano obavljati posao.


- Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima, sinergizmom uspjeti sve napraviti na vrijeme i kvalitetno, rekao je Roić.


Roić je rekao i da je nacionalna dječja bolnica u Blatu strateški, stožerni projekt hrvatskog zdravstva u ovom desetljeću.


- To je i zdravstveni projekt, ali i demografski i populacijski projekt. Naša djeca to zaslužuju. Ovaj objekt kao nacionalna dječja bolnica naravno da danas više nije primjeren za daljnji razvoj, rekao je Roić.


Roić je među ostalim rekao da u bolnici imaju takozvanu tridemiju - respiratorni sincicijski virus kao vodeću respiratornu bolest, gripu i koronavirus.


- Vrlo je velika navala, ali još uvijek uspijevamo sve svoje medicinske dužnosti napraviti i zbrinuti svu djecu s respiratornim infektom, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!