Intenzivni lov na glasove birača

24.04.2021.

21:08

Autor: Ana Zadro/Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dnevnik HTV-a/IMS / HRT

Do lokalnih izbora ostala su još tri tjedna pa su kandidati u intenzivnom lovu na što više glasova birača. Posebno je zanimljiva utrka za Zagreb, u kojoj ne nedostaje predizbornih obećanja i međusobnih verbalnih napada.

Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Stranke rada i solidarnosti, obišla je radove na obnovi Prve ekonomske škole koja je oštećena u potresu. Kazala je kako su dosad obnovljena 162 objekta, a ova je škola jedna od 13 koje će biti obnovljene.

Kandidat platforme Možemo Tomislav Tomašević u obilasku gradske četvrti Črnomerec osvrnuo se pretjeranu izgradnju u podsljemenskoj zoni koja je zbog poplava prijetnja cijelom gradu. Poručio je kako će čuvati sve zelene površine u gradu i povećavati gdje god je to mobuće.

Kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u Parku doktora Šretera, koji je ubijen u Domovinskom ratu, upozorio je na, kako kaže, dvostruka mjerila pri imenovanjima ulica i javnih površina. Obećao je kako će dostojno obilježiti svaku žrtvu i odati joj pijetet, ali i "ispraviti nepravde koje su prema njima učinjene".

Mostov kandidat Zvonimir Troskot još je u šoku zbog jučerašnjeg napada na volonterke koje su prikupljale potpise za njegovu kandidaturu. Djevojke su, kaže, dobro. Napadač je uhićen te, kako je priopćila policija, hospitaliziran. "One su dobro. Jedna djevojka je jučer došla čak na Trg bana Jelačića i poslala je snažnu poruku zajedno sa svim mladima koji su se tamo okupili da se ne boji", poručio je Troskot.


HDZ-ov Davor Filipović danas u gradskoj četvrti Brezovica. Baš kao i SDP-ov Joško Klisović. Vizija četvrti slična kod obojice - rješavanje kanalizacije, izgradnja vrtića, pojačan broj autobusnih linija.

Šef SDP-a Peđa Grbin u Dubrovniku opovrgnuo je glasine da stranka ima problema sa sastavljanjem lista za zagrebačke izbore. Oslanjaju se, kaže, na nova lica: "na one koji nisu bili upetljani ni u kakve korupcijske afere".

HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te zajedno s predsjednikom županijskog ogranka stranke Marijom Banožićem položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

- Za Vukovar je vrlo bitno da nastavi dalje se razvijati uz potporu Vlade, ali isto tako vrlo je bitno da se prestane s podjelama u društvu jer ovakav koncept koji smo imali posljednju godinu, godinu i po dana nije na sreću nikome, poručio je Banožić.

Do lokalnih izbora ostala su još tri tjedna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!