U Glini kontejnersko naselje za nekoliko tjedana

24.02.2021.

12:57

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Stambeno zbrinjavanje na Banovini

Stambeno zbrinjavanje na Banovini

Foto: Jelena Bokun / HRT

Tlo i dalje podrhtava na petrinjskom području. Seizmolozi su malo prije 11 sati zabilježili potres magnitude 4 cijela 1 prema Richteru s epicentrom u Križu Hrastovačkom. Za to vrijeme, radi se na stambenom zbrinjavanju onih koji su u razornom potresu 29. prosinca ostali bez doma, a neki još uvijek čekaju smještaj. 

Galerija
Stambeno zbrinjavanje, Foto: Jelena Bokun/HRT
Stambeno zbrinjavanje, Foto: Jelena Bokun/HRTStambeno zbrinjavanje, Foto: Jelena Bokun/HRT

Za Dnevnik HTV-a javila se s tog područja reporterka Jelena Bokun i rekla kako se u samom centru Petrinje, doduše već urušena zgrada, dodatno devastirala te su dijelovi iste padali na cestu. Kako je rekla, sreća je što je taj dio grada već neko vrijeme potpuno zatvoren za pješake i promet.

S druge strane, stambeno zbrinjavanje je prioritet na području cijele županije. Kada je riječ o glinskom području, gotovo je tisuću zahtijeva za alternativnim smještajem je podneseno, a 60-ak posto ih je riješeno što na žalost znači da neki ljudi još uvijek čekaju svoj smještaj.

Takav je primjer i peteročlana obitelj Jović iz Brezovog Polja do kojih nije lako doći zbog loše ceste, ali oni ne žele odavde otići. Imaju OPG s 370 ovaca, 60 krava, imaju svinje, konje i druge životinje.

Kontejner su obitelji obećali do kraja tjedna.

U Glini se gradi kontejnersko naselje na 10 tisuća kvadratnih metara. Ono što se trenutno radi su pripreme tle što je najzahtjevniji posao i trebat će još nekoliko tjedana dok se ti radovi ne završe i dok se ne postavi 40 kontejnera.

- Podloga će završno biti spremna za par tjedana za dovoz kontejnera. Moramo shvatiti da tu treba raditi i infrastrukturu samog naselja i brže no što smo planirali zato što dobavljač uspijeva isporučiti i dvostruko veće količine kamena, rekao je Dražen Naglić, koordinator Stožera civilne zaštite Grada Gline.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!