"Volontiranje čini boljim čovjekom"

21:57 / 05.12.2021.

Autor: Dajana Šošić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatski Crveni križ Međunarodni je dan volontera obilježio u Glini. Ubrzo će godina dana od razornog potresa na Banovini čije je stanovništvo sve ove mjesece veliku pomoć imalo upravo od volontera, među kojima su i mnogi čiji su domovi također stradali.

Grijalice i lopate kao priprema za zimu. Gospođi Dragici dobro će doći! 

- Imamo sad grijalice i klimu, imamo ručak. Tko nije prezahtjevan, dovoljno je, govori Dragica Mađarac.

A osim darova tu je i lijepa riječ volontera koji su obišli kontejnersko naselje u Glini kako bi na Međunarodni dan volontera posjetili one koji ondje borave od potresa.

- Nama znači puno da nas posjete, da nismo zaboravljeni.Potres je učinio svoje, rekla je Dragica Bajs.

U Sisačko-moslavačkoj županiji putem volontera Crvenog križa do sada je podijeljeno oko 1225 tona hrane, 400 grijalica te oko 10 tisuća paketa dječje hrane i opreme. 

- Mi smo kroz godinu dana svašta tu vidjeli. Bolest i smrt...Slavimo rođendane, kao jedna velika obitelj smo, naglašava Alberta Cestarić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina.

Pa su tako i obilježili današnji dan - pjesmom i zahvalnicama svima koji nesebično pomažu. 

- Ono što je važno reći je da nisu samo pružali pomoć, već su nam poslali poruku da je dobrota u nama i kada je dijelimo, ona raste, rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Volonteri na svoj dan imaju i poruku:

- Svakako je to što te učini na kraju krajeva boljim čovjekom, poručila je Sanjina Majnhejm.

- Nadam se da će i ostali mladi, ali i stariji dati šansu volontiranju i vidjeti da se zapravo na takav način puno može pomoći drugim ljudima, govori Jan Basta, volonter Crvenog križa.

- Ja mislim da smo mnogima pomogli i napravili promjenu u životu, naglašava Danijel Jambrek, volonter Crvenog križa.

Pa mijenjati svijet nastavljaju i dalje. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!