Hrvat u vladi Crne Gore: Vraćamo se na velika vrata na političku scenu

07.05.2022.

12:54

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Adrijan Vuksanović

Adrijan Vuksanović

Foto: Studio 4 / HRT

Značajna je činjenica da Hrvati kao autohton narod u Crnoj Gori imaju svog predstavnika u izvršnoj vlasti, rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4 predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, koji je postao ministar u novoj vladi Crne Gore.

Vuksanović je rekao da HGI, koji ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja, uspješno prolazi sve bure i oluje na društveno-političkoj sceni.


- Mi se vraćamo, može se reći, na velika vrata na političku scenu u Crnoj Gori i značajna je činjenica da Hrvati kao autohton narod u Crnoj Gori imaju svog predstavnika u izvršnoj vlasti, a ja se iskreno nadam i čvrstog sam uvjerenja da ćemo imati svog predstavnika i u zakonodavnoj vlasti, to jest u Skupštini Crne Gore, poručio je Vuksanović.


Između ostalog je naveo da je Hrvata prema posljednjem popisu otprije 11 godina bilo 6.021, odnosno 0,97 posto.


- Nažalost, sve nas upućuje na činjenicu da sada Hrvata ima manje nego što je bilo tada, dodao je.


Vuksanović je rekao da je HGI partner i za službeni Zagreb, a da se sad pokazalo da je partner i za službenu Podgoricu.


Govoreći o položaju Hrvata u Crnoj Gori, rekao je da se pokušava nametnuti "bokeljština" kao supstitut za hrvatski nacionalni identitet.


Cijeli razgovor možete pogledati u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!