"Netolerantni smo prema LGBT turistima, sintagma o dubljem džepu je glupa"

06.09.2021.

12:21

Autor: HRT/Studio 4

Marušić: Netolerantni smo prema LGBT turistima; Svaki gost ima samo jedan želudac

Marušić: Netolerantni smo prema LGBT turistima; Svaki gost ima samo jedan želudac

Foto: HRT / Studio 4

Turistička posezona ne posustaje. Na ruku nam ide ljeto koje se - sudeći prema temperaturama, ali i meteorološkim prognozama - neće tako lako dati, barem što se tiče mjeseca rujna. Kvarner i Crikvenička rivijera i dalje broje noćenja, a gosti ne daju tamošnjim ugostiteljima da zatvore restorane. Međutim, ono što nama nedostaje je osmijeh, a i prilično smo netolerantni prema drugačijima, smatra Željko Marušić, djelatnik u turizmu i izdavač lista "Turist plus" koji je gostovao jutros u Studiju 4 HTV-a.

- Mi smo prilično netolerantni prema drugačijima. Evo jedan zgodan primjer onoga po čemu se na neki način ta tolerancija mjeri, to su LGBTQ ljudi, jednostavno rečeno, kako volimo reći - gay osobe. U Kolumbiji to je nešto potpuno normalno. Niti će se tko okrenuti. Imao sam prilike kad sam bio u Leticiji, najistočnijem gradu u Kolumbiji na Amazoni, dva mlada dečka su bila. Oni su se normalno grlili, ljubili na cesti, u hotelu, na izletničkom brodu i nitko nije obraćao pozornost osim mene, koji sam došao s Balkana! To su turisti koji donose jako puno novaca i to je nešto što mi zanemarujemo, ocijenio je.

Na pitanje što misli o sintagmi "borimo se za goste dupljeg džepa", odgovara: 

- To je jako glupo i stalno se borim protiv tog načina razmišljanja - da moramo imati sve hotele s pet zvjezdica i tome slično. Uvijek zaboravimo da svaki gost ima samo jedan želudac, to nije Alf!, kazao je.

Pogledajte cijeli razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!